Περήφανο για το απάνθρωπο σόου Πλεύρη το Μαξίμου
Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, το μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει ότι είναι το ίδιο που υπαγορεύει τις ακρότητες του Θάνου Πλεύρη, όπως το απάνθρωπο σόου με τη μεταφορά κατατρεγμένων ανθρώπων από την Κρήτη στο Λαύριο
Την επιλογή του να ταυτιστεί πλήρως με τη σκληρή ατζέντα της Ακροδεξιάς στο Προσφυγικό επιβεβαιώνει διαρκώς το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο όχι μόνο δεν κρύβει την περηφάνια του για το απάνθρωπο σόου του Θάνου Πλεύρη, το Σαββατοκύριακο, με τη μεταφορά κατατρεγμένων ανθρώπων από την Κρήτη στο Λαύριο μέσα στη ζέστη, αλλά καθιστά σαφές ότι είναι το ίδιο που την υπαγορεύει.
«Φυλακή»
Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις μεθόδους Όρμπαν που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είπε ότι «τα μέτρα λοιπόν φαίνεται ότι στη μεγάλη τους εικόνα αποδίδουν. Και να μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη αξία των μέτρων είναι και το μήνυμα που στέλνουμε προς τις χώρες αυτές, δηλαδή το γεγονός ότι και ψηφίστηκαν αυτά τα μέτρα και εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα και μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες στα κέντρα κλειστού τύπου και ότι βλέπουν πλέον, οπτικοποιούν, οι άνθρωποι που είναι στις χώρες αυτές, ότι όταν μπαίνεις παράνομα στην Ελλάδα σημαίνει φυλακή».
«Το Σαββατοκύριακο»
Και συνέχισε: «Αυτό το μήνυμα θέλει κάποιες μέρες να μεταβολιστεί στις χώρες, όπου προέρχονται οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα λοιπόν, το οποίο πρέπει να στείλουμε, να παίξει παντού να γίνει σαφές: παράνομη είσοδος στην Ελλάδα σημαίνει φυλακή. Όσο παίζει λοιπόν το μήνυμα, όπως βλέπετε από τις ροές, οι ροές μειώνονται. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αναφέρομαι στα μόνιμα μέτρα και όχι στα προσωρινά, τα οποία θα παρατείνονται όσο καθίσταται τέτοια ανάγκη. Άρα η αλήθεια είναι ότι αποδίδουν τα μέτρα, χρειάζεται επιμονή, εφαρμόζονται, όπως είδατε και το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται».
Άγχος
Αλλά εκτός από την πλήρη επιβεβαίωση ότι το απάνθρωπο σόου Πλεύρη του Σαββατοκύριακου έγινε καθ’ υπόδειξιν του Μαξίμου, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, προδίδουν και άγχος της κυβέρνησης να δείξει ότι εφαρμόζει σκληρή γραμμή στο Προσφυγικό, προς άγραν ψήφων στα δεξιά της ΝΔ, και να πλασάρει ένα αφήγημα «επιτυχίας» των μέτρων της, ήδη από τις πρώτες μέρες, χωρίς βέβαια να παίρνει υπόψιν της, τους πολλούς παράγοντες που πραγματικά επηρεάζουν τις ροές.
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442