Βουλή: Άρση ασυλίας των Αυγενάκη – Παπαδόπουλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιες είναι οι υποθέσεις των Λευτέρη Αυγενάκη και Νίκου Παπαδόπουλου τις οποίες εξέτασε η επιτροπή Δεοντολογίας - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη για το επεισόδιο για τον προπηλακισμού υπαλλήλου σε αεροδρόμιο αλλά και του ανεξάρτητου, Νίκου Παπαδόπουλου για τον βανδαλισμό της Εθνικής Πινακοθήκης εισηγείται στην Ολομέλεια, η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας εξέτασε τις δύο υποθέσεις και προχώρησε στην πρότασή της
Για τον κ. Αυγενάκη, η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη καθώς παρότι ο υπάλληλος του αεροδρομίου απέσυρε τη μήνυση, ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας του για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Ο κ. Αυγενάκης εγκαλείται για τα αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας επιχείρησης κοινής ωφέλειας, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, της απειλής και της εξύβρισης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Για τον Παπαδόπουλο η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία
Για τον κ. Παπαδόπουλο η απόφαση της επιτροπής ήταν κατά πλειοψηφία καθώς η Νίκη- από την οποία και προέρχεται ο βουλευτής- καταψήφισε ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής εγκαλείται για τα αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατά συναυτουργία, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος, τοποθετημένων σε δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία.
Την απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών θα λάβει η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία τις επόμενες μέρες.
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442