Καιρός: Καύσωνας διαρκείας μέχρι και το Σάββατο – Πότε θα δούμε 40αρια στην Αττική
Ο καύσωνας θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα και θα φτάσει κάποιες μέρες κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου
Καύσωνας διαρκείας ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα με τα προγνωστικά να λένε ότι θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα.
Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Πέμπτη και αναμένεται να επηρεαστούν οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές όπως είναι ο θεσσαλικός κάμπος, περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Καύσωνας με 40άρια στην Αττική
«Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει μια περίοδος με υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Αυτό που φαίνεται είναι ότι αυτό το θερμό κύμα, ο καύσωνας που θα μας επηρεάσει, θα έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες αρχικά, και θα δούμε την εξέλιξή του στη συνέχεια» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).
Οι θερμοκρασίες, προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος, «μέχρι την Τετάρτη θα φτάνουν στα επίπεδα των 37 με 38 βαθμών.
Από την Πέμπτη και μετά, θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι, σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα αλλά και η Πελοπόννησος θα δούμε θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 38 με 40 βαθμούς».
Σύμφωνα με το αυτοματοποιημένο σύστημα προγνώσεων του meteo.gr σε αυτό το κύμα καύσωνα θα καταγραφούν 40άρια και στην Αττική -με πιο πιθανές ημέρες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στην Αττική ο καύσωνας θα κορυφωθεί προς το τέλος της εβδομάδας
Για μια ακόμη φορά, η θερμή εισβολή, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, θα δημιουργήσουν ένα «εύφορο έδαφος» για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Όπως αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος «τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε ισχυρούς ανέμους στα Ανατολικά, στο Αιγαίο δηλαδή, το οποίο επηρεάζει τις ανατολικές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς να παραμείνει υψηλός, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη».
Ο καιρός σήμερα Δευτέρα
Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος με νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη από 21 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 22 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, στη Στερεά από 20 έως 37 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 18 έως 38, στο Βόρειο Αιγαίο από 18 έως 36 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 22 έως 33 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 βαθμούς, στην Κρήτη από 23 έως 35 βαθμούς.
Oι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και βαθμιαία από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.
Ακολουθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.
Ο καιρός την Τρίτη
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν όμβροι.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Παρασκευή
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη βορειοδυτική χώρα θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442