Πρόκληση: Η σημαία του ψευδοκράτους μπροστά από αρμενικό μνημείο στο Στεπανακέρτ
Η σημαία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους έχει υψωθεί μπροστά από το εμβληματικό αρμενικό μνημείο «Είμαστε τα Βουνά μας» στο Στεπανακέρτ, όπου διεξάγεται η σύνοδος των ηγετών του ΟΟΣ.
Κατά τη διάρκεια της 17ης Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ECO), που διεξάγεται στο Στεπανακέρτ – την πόλη που το Αζερμπαϊτζάν αποκαλεί πλέον Khankendi – γίνεται εμφανής η σημαία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους μπροστά από το εμβληματικό αρμενικό μνημείο «Είμαστε τα Βουνά μας» (φωτογραφία, επάνω, από το sigmalive.com).
Η παρουσία του κατοχικού ηγέτη σ’ έναν χώρο ιδιαίτερης εθνικής σημασίας για τους Αρμένιους ενισχύει την πρόκληση
Η πράξη αυτή ερμηνεύεται ως σκόπιμη προσπάθεια νομιμοποίησης καθεστώτων κατοχής και παραχάραξης ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας.
Η παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σ’ έναν χώρο ιδιαίτερης συναισθηματικής και εθνικής σημασίας για τους Αρμένιους, ενισχύει την πρόκληση.
Η ανάρτηση της σημαίας σ’ αυτό το συμβολικό σημείο εκλαμβάνεται ως σαφές μήνυμα τουρκικού αναθεωρητισμού και συνιστά επικίνδυνο βήμα προς την «κανονικοποίηση» δύο κατεχόμενων περιοχών – της βόρειας Κύπρου και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ – με πρόφαση μια διεθνή οικονομική σύνοδο, όπως γράφει η κυπριακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα sigmalive.com.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Liderler buluşması, İlham Aliyev’in ev sahipliğinde 4 Temmuz’da Azerbaycan’da düzenleniyor. ??
Türkiye, Pakistan, İran, Afganistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın üye, KKTC’nin ise gözlemci üye… pic.twitter.com/5FCtd7O6d9
— İtibar (@itibarhaberx) July 4, 2025
Παρατηρητής…
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ), του οποίου η σύνοδος των ηγετών πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, ιδρύθηκε το 1985 και σ’ αυτόν συμμετέχουν η Τουρκία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν ενώ το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος συμμετέχει ως παρατηρητής.
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442