Αρκάς: Καλημέρα σε όλους τους σκύλους του κόσμου
Την καλημέρα του λέει για άλλη μια μέρα ο Αρκάς με τον δικό του τρόπο.
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς με τον δικό του τρόπο.
Στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε έναν κύριο με τον σκύλο του, τον Ζαχαρία, να κοιτούν προς τα κάτω. Ο κύριος κρατά στο χέρι του μια βούρτσα, ενώ παραπονιέται στον Ζαχαρία για τις τρίχες που (σαν σκύλος) βγάζει καθώς «γέμισαν τα ρούχα του».
Ο σκύλος βέβαια δεν καταλαβαίνει πού είναι το κακό, καθώς αυτός είναι πάντα γεμάτος τρίχες σκύλου όντας… σκύλος.
«Τώρα τελευταία, Ζαχαρία, μαδάς πολύ!… Ορίστε είμαι γεμάτος τρίχες σκύλου!», λέει ο κύριος στον σκύλο.
«Και λοιπόν;… Κι εγώ είμαι γεμάτος τρίχες σκύλου!», απαντά με απορία ο σκυλάκος.
Πότε βγάζουν τρίχες οι σκύλοι;
Οι σκύλοι, είθισται, να ρίχνουν τρίχες – άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Κάποιες περιόδους περισσότερες και κάποιες άλλες λιγότερες.
Είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά μπορεί να συντρέχουν και άλλοι λόγοι.
Όταν, λοιπόν, ο σκύλος ρίχνει την τρίχα του, επειδή ήρθε η εποχή να την αλλάξει, το σωστό χτένισμα με την κατάλληλη χτένα βοηθά στον περιορισμό της τριχόπτωσης.
Οι λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος χάνει το τρίχωμά του ποικίλουν. Η διαδικασία είναι φυσιολογική και σημαντική γιατί διατηρεί το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου υγιές. Πέφτει το παλιό τρίχωμα και αντικαθίσταται από το καινούριο.
Ακόμα, οι σκύλοι μπορεί να χάνουν τρίχωμα όταν: α) η διατροφή τους δεν είναι ποιοτική, β) είναι στρεσαρισμένοι, γ) έχουν κάποια μόλυνση στο δέρμα, δ) έχουν ορμονικές διαταραχές, ε) γεννήσουν και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσει το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)













![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-28-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442