Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου – Δεμένα τα πλοία σε Αιγαίο, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί η κακοκαιρία, με απαγορευτικό απόπλου να ισχύει σε βασικά λιμάνια της Αττικής.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό, η απαγόρευση από το λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20:00, οπότε και θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης για την πιθανή αναχώρηση πλοίων προς την Κρήτη.
Όσον αφορά τα δρομολόγια προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο, οι ναυτιλιακές εταιρείες ενημέρωσαν ότι αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 22:00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, το απαγορευτικό ισχύει μέχρι νεοτέρας, χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί εκτίμηση για την άρση του.
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και προς το Μαρμάρι.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τις λιμενικές αρχές ή τις ναυτιλιακές εταιρείες για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια.
Συναγερμός λόγω θυελλωδών ανέμων – Στο «πορτοκαλί» η χώρα
Σε αυξημένο συναγερμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι Αρχές καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί με αποτέλεσμα ο κίνδυνος φωτιάς να είναι ακραίος, ενώ τα πλοία που φεύγουν για τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν δεμένα, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Δευτέρα (30.6.2025).
Σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα ο κίνδυνος φωτιάς παραμένει πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) σε 10 περιοχές λόγω των δυνατών ανέμων.
Συγκεκριμένα, πορτοκαλί συναγερμός έχει σημάνει σε:
- Αττική,
- Κύθηρα,
- νότια Εύβοια,
- περιοχές της Λακωνίας,
- Κρήτη,
- Κυκλάδες,
- Χίο,
- Ψαρά,
- Σάμο και
- Ικαρία
Κλειστά πάρκα στην Αθήνα
Λόγω του ακραίου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και τυχόν πτώσης κλαδιών ή και δέντρου, ο δήμος Αθηναίων απαγόρευσε από τα μεσάνυχτα την πρόσβαση στον Λυκαβηττό, ενώ από νωρίς το πρωί έκλεισαν «μέχρι νεωτέρας» και οι πύλες του Εθνικού Κήπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στον Υμηττό, στο Πεδίον του Άρεως, στον Λόφο Φινοπούλου και στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι.
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442