Η Ελλάδα άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket Γυναικών επικρατώντας της Ελβετίας με 87-65 στο ΣΕΦ. Μετά το παιχνίδι, η Άρτεμις Σπανού μίλησε για την αναμέτρηση, τονίζοντας πως έφυγε το άγχος της πρεμιέρας και πλέον κοιτά τα επόμενα ματς.
Οι δηλώσεις της Άρτεμις Σπανού:
«Κερδίσαμε, έφυγε το άγχος της πρεμιέρας και τώρα κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια που είναι πιο δύσκολα. Το κομμάτι που μας κάνει καλή ομάδα είναι ότι είμαστε ενωμένες, ακόμη και σε διαστήματα που δεν παίζουμε καλά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και αυτό φαίνεται.
Η Γαλλία είναι αθλητική ομάδα, που θέλει να τρέξει και να πιέσει. Εμείς πάντα ξεκινάμε από την άμυνα. Θέλουμε πολύ τον κόσμο μαζί μας, είναι το πλεονέκτημα του έκτου παίκτη που έχουμε και θα μας βοηθήσει στις στιγμές που έχουμε πέσει, ώστε να σηκωθούμε ξανά».
Παρκς: «Ο κόσμος μας έδωσε τρομερή ενέργεια»
Το πρώτο επίσημο ματς με την Ελλάδα για την Ρόμπιν Παρκς, η οποία έκανε σπουδαία εμφάνιση βάζοντας 14 πόντους. Μάλιστα ο Πέτρος Πρέκας την ξεκούρασε στο τέταρτο δεκάλεπτο ενόψει του ματς με την Γαλλία. Στην παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ στάθηκε Αμερικανίδα νατουραλιζέ σε δηλώσεις της μετά τη νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.
«Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ, ήρθα σε μια πολύ καλή και ενωμένη ομάδα και είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Ο κόσμος έφερε τρομερή ενέργεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη», ανέφερε από την πλευρά της η Παρκς.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.
Η νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Σαμσουνσπόρ της εξασφάλισε την βέβαιη πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League και παράλληλα... εκτόξευσε τις πιθανότητές της για το top-8 της διοργάνωσης.