Κασσελάκης για Madleen: Ο αποκλεισμός και ο χλευασμός της αλληλεγγύης είναι το πρόσωπο του Νετανιάχου
«Η σύλληψη των ακτιβιστών και τα ειρωνικά σχόλια που ακολούθησαν, έδειξαν για ακόμη μια φορά το πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης
Στη σύλληψη των ακτιβιστών στο πλοίο Madleen από τις IDF αναφέρεται ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως «ο αποκλεισμός και ο χλευασμός της αλληλεγγύης είναι το πρόσωπο του Νετανιάχου».
Όπως τόνισε ο κ. Κασσελάκης, σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κατά το διεθνές δίκαιο, η έρευνα σε αλλοδαπό πλοίο και η κατάσχεσή του επιτρέπεται μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας (τρομοκρατία, μεταφορά ναρκωτικών ή όπλων κ.α). Προφανώς για τον Νετανιάχου η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους συνιστά “όπλο” εναντίον του καθεστώτος του».
Όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας:
«Αυτές τις ημέρες στο Madleen ήταν τα μάτια του κόσμου. Γιατί το Madleen ήταν η ελπίδα του κόσμου.
Ένα πλοίο με ακτιβιστές που προσπαθούσαν να κάνουν το αυτονόητο: να “σπάσουν” τον αποκλεισμό που για μήνες έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Νετανιάχου και να παραδώσουν συμβολικά βοήθεια στον λαό της Γάζας.
Η σύλληψη των ακτιβιστών και τα ειρωνικά σχόλια που ακολούθησαν, έδειξαν για ακόμη μια φορά το πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Ο αποκλεισμός και ο χλευασμός της αλληλεγγύης είναι το πρόσωπο του Νετανιάχου.
Στο πλοίο, που κατελήφθη σε διεθνή ύδατα, υπήρχαν και Ευρωπαίοι πολίτες.
Και είναι ντροπή για την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη που για ακόμη μια φορά διαλέγει τη σιωπή.
Τον αποκλεισμό, από την ελπίδα.
ΥΓ: Κατά το διεθνές δίκαιο, η έρευνα σε αλλοδαπό πλοίο και η κατάσχεσή του επιτρέπεται μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας (τρομοκρατία, μεταφορά ναρκωτικών ή όπλων κ.α).
Προφανώς για τον Νετανιάχου η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους συνιστά “όπλο” εναντίον του καθεστώτος του».
Αυτές τις ημέρες στο Madleen ήταν τα μάτια του κόσμου. Γιατί το Madleen ήταν η ελπίδα του κόσμου.
Ένα πλοίο με ακτιβιστές που προσπαθούσαν να κάνουν το αυτονόητο: να “σπάσουν” τον αποκλεισμό που για μήνες έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Νετανιάχου και να παραδώσουν συμβολικά βοήθεια… pic.twitter.com/VfnAINOg9A— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 9, 2025
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442