Γάζα: Τουλάχιστον 4 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν προκλήθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο κτίριο
Εκρηξη σε παγιδευμένο κτίριο στη Χαν Γιούνις της Γάζας, το οποίο κατέρρευσε, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.
Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) χθες Παρασκευή (φωτογραφία αρχείου του Reuters/Amir Cohen , επάνω, από ισραηλινό βομβαρδισμό κτιρίου στη Γάζα).
Οι στρατιώτες εισήλθαν σε παγιδευμένο κτίριο το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας πυροδότησης εκρηκτικών
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, αναφέρει η ενημέρωση από τις IDF.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, οι στρατιώτες εισήλθαν σε παγιδευμένο κτίριο το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας πυροδότησης εκρηκτικών.
Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, τον Οκτώβριο του 2023, περισσότεροι από 860 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν βρει τον θάνατο, σύμφωνα με απολογισμό των IDF.
Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου 2023, όταν 1.218 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 251 απήχθησαν.
Εκτοτε, τουλάχιστον 54.607 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Από τους 251 ομήρους της Χαμάς, 57 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά 34 εξ αυτών δεν βρίσκονται πια στη ζωή, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Βέτο των ΗΠΑ
Την Τετάρτη, σχέδιο ψηφίσματος που ζητούσε άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δεν πέρασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο.
Το κείμενο, το οποίο κατέθεσε η Αλγερία και συνυπέγραψαν η Δανία, η Ελλάδα, η Γουιάνα, το Πακιστάν, ο Παναμάς, η Δημοκρατία της Κορέας, η Σιέρα Λεόνε, η Σλοβενία και η Σομαλία – συλλογικά γνωστές ως Ε-10 – έλαβε 14 ψήφους υπέρ, με τις ΗΠΑ να καταψηφίζουν, όπως ανέφερε η ενημερωτική υπηρεσία του ΟΗΕ (περισσότερα εδώ).
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Ελλάδα και Βουλγαρία στις πρώτες θέσεις ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ
- ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο- Τα «μέτωπα» με Μαξίμου και… Καστανίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442