Καιρός: «Θερμικός θόλος φέρνει 39άρια και παρατεταμένη ζέστη» – Πόσο θα κρατήσει
Για παρατεταμένη ζέστη το επόμενο διάστημα με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου προειδοποιούν μετεωρολόγοι - Το ισχυρό κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Τετάρτη
Ισχυρό κύμα ζέστης, μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τη θερμοκρασία να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια και την νεότερη ανάρτησή του στο Facebook, «θερμικός θόλος φέρνει 39αρια και παρατεταμένη ζέστη», από την Τετάρτη και μετά σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ο θερμικός θόλος αναμένεται να επικρατήσει για το επόμενο τουλάχιστον 7ήμερο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτό το κύμα ζέστης αναμένεται να έχει εξάρσεις και η διάρκειά του φαίνεται σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, να συνεχίζεται μέχρι και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.
Θερμικός θόλος στη χώρα – Γράφημα από facebook/ Γιώργος Τσατραφύλλιας
Ενδεικτικά η πορεία της θερμοκρασίας σε 10 πόλεις
Πίνακας από facebook/ Γιώργος Τσατραφύλλιας
«Θερμικός θόλος φέρνει 39άρια και παρατεταμένη ζέστη!»
Αναλυτικά, ο κ. Τσατραφύλλιας αναφέρει: «Θερμικός θόλος φέρνει 39άρια και παρατεταμένη ζέστη! Ένας τέτοιος “θερμικός θόλος” λόγω των σχετικά υψηλών πιέσεων που θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας αναμένεται να επικρατήσει και στον Ελλαδικό χώρο το επόμενο τουλάχιστον 7ήμερο, προκαλώντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.
Την άνοδο της θερμοκρασίας θα την καταλάβουμε από την Τετάρτη και μετά στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου.
Το κύμα αυτό ζέστης αναμένεται να έχει εξάρσεις, ενώ η διάρκειά του φαίνεται να προσεγγίζει και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Προσοχή στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς! Ενδεικτικά η πορεία της θερμοκρασίας σε 10 πόλεις φαίνεται στον παρακάτω πίνακα καθώς και το φαινόμενο του “θερμικού θόλου ” στις εικόνες που ακολουθούν!».
Ζέστη τις επόμενες μέρες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις επόμενες μέρες αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας που την Πέμπτη θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 03-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδοκαι θα φτάσει στη νησιωτική Ελλάδα τους 28 με 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στα κεντρικά ηπειρωτικά τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων