Πακιστάν: Αεροπλάνο εγκλωβίστηκε σε αμμοθύελλα – Τρομακτική προσγείωση από τις αναταράξεις
«Ήταν σαν να ήμασταν στο μάτι του κυκλώνα», περιέγραψαν οι επιβάτες - Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και επέστρεψε στο Καράτσι
Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Fly Jinnah από το Καράτσι προς τη Λαχόρη στο Πακιστάν, όταν το αεροσκάφος παγιδεύτηκε σε σφοδρή αμμοθύελλα κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο Allama Iqbal.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 24 Μαΐου και καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο διακρίνονται έντρομοι οι επιβάτες ενώ το αεροπλάνο ταρακουνιέται έντονα από τους ανέμους.
«Νιώσαμε ότι ήμασταν στο μάτι του κυκλώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ενώ όλα έμοιαζαν φυσιολογικά στην αρχή, η αμμοθύελλα κάλυψε τα πάντα. Η ορατότητα μηδενίστηκε και το αεροσκάφος άρχισε να αναπηδά βίαια, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.
Δείτε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο
Ο πιλότος ακύρωσε την προσγείωση για λόγους ασφαλείας και αποφάσισε να επιστρέψει στο Καράτσι. Επιβάτες περιέγραψαν τα 10-12 λεπτά της αμμοθύελλας ως τα πιο τρομακτικά της ζωής τους. «Στην αρχή όλα έμοιαζαν κανονικά. Αλλά όταν αγγίξαμε το έδαφος η αμμοθύελλα “κατάπιε” το αεροπλάνο. Μέσα σε δευτερόλεπτα απογειωθήκαμε και πάλι. Το αεροπλάνο ταρακουνιόταν βίαια και η ορατότητα ήταν μηδενική», ανέφερε ένας εξ αυτών.
Η σφοδρή κακοκαιρία επηρέασε συνολικά 22 πτήσεις προς τη Λαχόρη εκείνη την ημέρα, με πολλές από αυτές να καθυστερούν ή να επιστρέφουν στα αεροδρόμια αναχώρησης λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar



