
Κινδυνεύει με αποκλεισμό και βαρύ πρόστιμο η ΑΕΚ!
Ανοικτό το ενδεχόμενο διετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επιβολής υψηλού προστίμου από την EHF, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να μην αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό με την Αλκαλόιντ.
Η ΑΕΚ κινδυνεύει πλέον με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, καθώς η EHF εξετάζει σοβαρά την επιβολή κυρώσεων για τη μη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup απέναντι στην Αλκαλόιντ.
Η απόφαση της ΑΕΚ να μην κατέβει στον αγώνα ελήφθη μετά την απαγόρευση εισόδου σε οπαδούς της που δεν διέθεταν εισιτήρια. Συγκεκριμένα, περίπου 500 φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν προς τη Βόρεια Μακεδονία δεν μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα, καθώς η τοπική αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο σε φιλάθλους χωρίς επίσημο εισιτήριο για τον τελικό.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EHF, η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διαθέσει το 10% των εισιτηρίων στον φιλοξενούμενο σύλλογο. Ωστόσο, προβλέπεται ρητά ότι σε περιπτώσεις που συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές και την Ομοσπονδία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Αλκαλόιντ παραχώρησε 200 εισιτήρια στην ΑΕΚ, αριθμό για τον οποίο, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, μπορούσε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Παρά τα δεδομένα αυτά, η ΑΕΚ αποφάσισε τελικώς να μην αγωνιστεί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ορισμένοι φίλοι της ομάδας δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) δεν δέχτηκε ως επαρκή αιτιολόγηση την απόφαση της ομάδας και προχώρησε άμεσα σε αναβολή του τελικού και έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας.
Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι κρίσιμες για το μέλλον της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η τελική απόφαση της EHF θα καθορίσει τόσο την τύχη της φετινής διοργάνωσης όσο και την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας τα επόμενα χρόνια.
- Η έκπληξη του Κίναν Έβανς: Επέστρεψε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (vid)
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία



