Περνάει τον Ατλαντικό το αγαπημένο brand της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας
Η Berry Brothers & Rudd προμηθεύει την βασιλική οικογένεια από την εποχή που οι ΗΠΑ ήταν βρετανική αποικία
Στις ΗΠΑ επεκτείνεται ο παλαιότερος έμπορος κρασιού της Βρετανίας, τον οποίο προτιμάει βασιλική οικογένεια.
Η Berry Brothers & Rudd, που ιδρύθηκε το 1698, σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο κατάστημα της στην Ουάσινγκτον κάνει την κίνηση αυτή εν μέσω της αυξανόμενης αμερικανικής προτίμησης για πολυτελή βρετανικά εμπορικά σήματα.
Αυτό που ξεκίνησε πριν από αιώνες ως ένα απλό παντοπωλείο στην οδό St James’s Street του Λονδίνου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα αξιοσέβαστο εμπορικό σήμα.
Η αιγίδα της βασιλικής οικογένειας
Η οικογενειακή επιχείρηση προμηθεύει τους βασιλείς της Βρετανίας από την εποχή του Γεωργίου Γ’ το 1760 – περίπου 16 χρόνια πριν οι 13 αποικίες που αργότερα θα γίνονταν γνωστές ως Ηνωμένες Πολιτείες κηρύξουν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία.
Ο βασιλιάς Κάρολος, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, σηματοδότησε την 300ή επέτειο της εταιρείας το 1997, απονέμοντας στην εταιρεία το δεύτερο βασιλικό ένταλμα.
Η 260ετής αιγίδα της οικογενειακής επιχείρησης από τη βασιλική οικογένεια είναι συνυφασμένη με την ταυτότητά της.
Η Berry Brothers & Rudd διαθέτει πλέον γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Τόκιο, παράλληλα με τη βάση της στο Λονδίνο.
Ωστόσο, αυτή η τελευταία κίνηση θα είναι η πρώτη παρουσία του εμπόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την Telegraph.
Οι εύποροι Αμερικανοί αγαπούν την αγγλική αριστοκρατία
Ελπίζουν να κατακτήσουν μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ για τα ποιοτικά βρετανικά προϊόντα, ιδίως αυτά με κύρος.Βέβαια δεν είναι οι πρώτοι που επιχειρούν κάτι τέτοιο.
Το πολυκατάστημα Fortnum & Mason, το οποίο αντιπροσωπεύει αιώνες κύρους από το 1707, έχει αυξήσει την αμερικανική του παρουσία για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για αυθεντικά βρετανικά προϊόντα.
Η εταιρεία Holland & Holland, που ιδρύθηκε το 1835 και δραστηριοποιείται στον τομέα της οπλοποιίας και της λιανικής πώλησης πολυτελών ενδυμάτων, σημείωσε επίσης τεράστια αύξηση των εμπορικών συναλλαγών στις ΗΠΑ.
Το 2024,οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα από τις 425.000 λίρες σε 2,1 εκατ. λίρες , το οποίο απέδωσαν στην εισροή εκατομμυριούχων στο Τέξας.
Η εταιρεία Holland Holland, η οποία έχει μια εγκατάσταση στο Ντάλας, εξήγησε ότι: «Οι εύποροι Αμερικανοί αγαπούν την αγγλική αριστοκρατία, τη βασιλική οικογένεια και τους δεσμούς μας (μαζί τους)».
Τόνισαν ότι οι ιστορικές βασιλικές διασυνδέσεις ήταν μια «πολύ ρομαντική ιδέα» για τους απαιτητικούς Αμερικανούς που είχαν τα μέσα.
Το βασιλικό ένταλμα
Και οι τρεις αυτές καθιερωμένες εταιρείες κατέχουν πολλαπλά βασιλικά εντάλματα, τα οποία λειτουργούν ως επίσημη έγκριση της μάρκας από το βασιλικό πρόσωπο που την απονέμει.
Αυτά χορηγούνται σε επιχειρήσεις που προμηθεύουν αγαθά ή υπηρεσίες στο βασιλικό οίκο για πέντε από τα τελευταία επτά χρόνια και επιδεικνύουν υψηλά πρότυπα ποιότητας, εξυπηρέτησης και βιωσιμότητας.
Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 800 κάτοχοι ενταλμάτων, που κυμαίνονται από βιοτεχνικούς παραγωγούς τροφίμων και ράφτες μέχρι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας.
Από τότε που έγινε μονάρχης της Βρετανίας, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα συνέχισαν την πρακτική αυτή – ορίζοντας 400 εταιρείες τα περασμένα Χριστούγεννα.
- Πρωτοβουλία για την διάσωση ιστορικών κτιρίων της Λάρισας
- Οι λέξεις κουκούλωμα, συγκάλυψη, μπάζωμα είναι πλέον ανεπαρκείς – Τι λέει ο δικηγόρος του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Εκτός πραγματικότητας πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης: «Έχουμε κάνει το καλύτερο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά»
- Σαρλίζ Θερόν – Κάνει αναρρίχηση σε τοίχο της Νέας Υόρκης και κόβει την ανάσα
- Πώς εξηγήθηκε η παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας του Δημοσίου στους «4» – Σφοδρές αντιδράσεις συγγενών και συνηγόρων
- Φως στο Τούνελ: Κορυφή και ρεκόρ σεζόν την Παρασκευή 24 Απριλίου
- Συμφωνία της ΑΕΚ με Βίντα για ακόμη ένα χρόνο!
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442