Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025
weather-icon 21o
Αμφισβητεί και τον Guardian o Μητσοτάκης – «Mη διαβάζετε, είναι η Εφημερίδα των Συντακτών της Βρετανίας»

Αμφισβητεί και τον Guardian o Μητσοτάκης – «Mη διαβάζετε, είναι η Εφημερίδα των Συντακτών της Βρετανίας»

Ούτε την κριτική του Guardian δεν αντέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέστησε σε δημοσιογράφους να μην διαβάζουν την έγκριτη βρετανική εφημερίδα, εξαιτίας ενός άρθρου για την ελληνική οικονομία

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ως γνωστόν, γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε ακριβώς με αυτό τον τρόπο στην κριτική που άσκησε πρόσφατα ο βρετανικός Guardian στην κυβέρνηση, μέσω ενός άρθρου γνώμης του Πολ Τέιλορ, για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και, κυρίως, για το πώς διανέμονται οι «καρποί» της ανάπτυξης στα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας.

«Για πολλούς Ελληνες δεν έχουν βελτιωθεί ιδιαίτερα τα πράγματα από τις σκοτεινές ημέρες της κρίσης χρέους. Η ανεργία έχει μειωθεί, αλλά μισθοί και συντάξεις έχουν αυξηθεί ελάχιστα», γράφει ο γνωστός ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters, στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

«Τα δημόσια οικονομικά φαίνονται ισχυρά και οι νέες κατασκευές σηματοδοτούν την αναγέννηση – ή την ύβρη που προαναγγέλλει μια ακόμη κατάρρευση», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

«Mη διαβάζετε μόνο Guardian, είναι η Εφημερίδα των Συντακτών της Βρετανίας», αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είναι μία αριστερή εφημερίδα, που μας ασκεί κριτική»

«Καλός ο Guardian, αλλά εντάξει… Ο Guardian είναι, τι να πω, η Εφημερίδα των Συντακτών της Μεγάλης Βρετανίας. Απλά είναι μία αριστερή εφημερίδα, η οποία μας ασκεί μια κριτική, την οποία την ακούμε, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι εμπεριστατωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Υποσχεθήκαμε να αυξήσουμε τους μισθούς, το κάνουμε, είμαστε στον δρόμο για να το πετύχουμε. Δεν είπαμε ότι θα πάμε τους μισθούς στις 3.000. Μειώσαμε φόρους, στηρίξαμε κοινωνικές ομάδες, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε και άλλα μέτρα. Ο πληθωρισμός τροφίμων και ο γενικός έχει σταθεροποιηθεί και οι μισθοί ανεβαίνουν».

Για να καταλήξει πως «έχουν απόλυτο δίκιο οι πολίτες όταν μιλούν για την ακρίβεια. Εμείς μένουμε στην πολιτική μας, να μειώνουμε φόρους και να αυξάνουμε τα εισοδήματα», ενώ συνέστησε εκ νέου «λίγη υπομονή για τις εξαγγελίες για το 2026. Αυτά που διαβάζετε δεν ισχύουν. Θα σας εκπλήξουμε, όπως σας εκπλήξαμε και στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025
Απόρρητο