Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Όχι σε νέες γενοκτονίες – Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη Γάζα
Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη γενοκτονία στη Γάζα
«Κανένας άνθρωπος που έχει στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί να αδιαφορεί, να ανέχεται να κλείνει τα μάτια του στη γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα», αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.
Με τίτλο «Ημέρα μνήμης – Εποχή αλληλεγγύης. Όχι σε νέες γενοκτονίες» η ανακοίνωση κάνει αναφορά στον λιμό στη Γάζα και τη δραματική προειδοποίηση του ΟΗΕ για τον κίνδυνο θανάτωσης 14.000 μωρών το επόμενο 48ωρο, ενώ υπογραμμίζει ότι συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πρέπει να σταματήσουν.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Συμπληρωθήκαν προχθές 106 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τον ξεριζωμό που ακολούθησε. Η Ένωση τιμά τη μνήμη χιλιάδων σφαγιασθέντων, εκατομμυρίων εκτοπισμένων από τις πατρογονικές εστίες τους, οι λαοί διδάσκονται από τις φρικαλεότητες που χαράχτηκαν βαθιά στη συλλογική συνείδηση.
Κανένας άνθρωπος που έχει στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί να αδιαφορεί, να ανέχεται να κλείνει τα μάτια του στη γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα με τον κίνδυνο θανάτωσης 14.000 μωρών το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Είναι χρέος μας να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας πρώτα ως Άνθρωποι και μετά ως Δικαστές που μάθαμε να υπηρετούμε το δίκαιο και την αλήθεια. Η μαζική θανάτωση παιδιών και αμάχων παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Δεν είναι πράξη άμυνας. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να σταματήσει.
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442