Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025
weather-icon 21o
Με χτύπησε με μπουκάλι: Νέα σύλληψη για τον ράπερ κακοποιητή της Ριάνα, Κρις Μπράουν

Με χτύπησε με μπουκάλι: Νέα σύλληψη για τον ράπερ κακοποιητή της Ριάνα, Κρις Μπράουν

Ο ατιμασμένος Κρις Μπράουν συνελήφθη στο Μάντσεστερ για επίθεση σε μουσικό παραγωγό

Ο Κρις Μπράουν, ο ατιμασμένος -αλλά παράλογα ακόμη δημοφιλής- ράπερ, χορευτής και ηθοποιός που κακοποίησε τη Ριάνα το 2009, είναι ξανά κατηγορούμενος για βίαιη επίθεση.

Ο 36χρονος Κρις Μπράουν συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μάντσεστερ τις πρώτες πρωινές ώρες για φερόμενη επίθεση σε μουσικό παραγωγό με ένα μπουκάλι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια.

Ο 36χρονος μουσικός επρόκειτο να ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία σε τρεις εβδομάδες, αλλά συνελήφθη από την Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε στο ξενοδοχείο The Lowry στο Σάλφορντ λίγες ώρες αφότου έφτασε στην πόλη με ιδιωτικό τζετ.

Ο Μπράουν συνελήφθη ως ύποπτος για σοβαρή σωματική βλάβη.

YouTube thumbnail

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα The Independent:

«Ένας 36χρονος άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μάντσεστερ λίγο μετά τις 2 π.μ. την Πέμπτη 15 Μαΐου ως ύποπτος για σοβαρή σωματική βλάβη. Έχει τεθεί υπό κράτηση όπου και παραμένει. Η σύλληψη αφορά ένα περιστατικό σε χώρο στην πλατεία Χάνοβερ στις 19 Φεβρουαρίου 2023. Η έρευνα διεξάγεται από αστυνομικούς ερευνητές της Μονάδας Βασικής Διοίκησης της Κεντρικής Δυτικής Περιοχής».

Ο Μπράουν κατηγορήθηκε από τον παραγωγό Άμπραχαμ Ντάιο ότι του επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Tape στο Μέιφερ και είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Sun: «Με χτύπησε στο κεφάλι δύο ή τρεις φορές. Κατέρρευσε και το γόνατό μου».

Ο Ντάιο κατέθεσε αγωγή κατά του Μπράουν για αποζημίωση 16 εκατομμυρίων δολαρίων (12 εκατομμύρια λίρες) για τραυματισμούς και απώλειες που υπέστη ως αποτέλεσμα του φερόμενου περιστατικού.

Ο Μπράουν έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την περιοδεία του Breezy Bowl XX και πρόκειται να εμφανιστεί στο Co-op Live στο Μάντσεστερ τον επόμενο μήνα.

Serial κακοποιητής

Ο βραβευμένος με Grammy Κρις Μπράουν έχει ιστορικό βαίης συμπεριφοράς.

Τον Οκτώβριο του 2024 ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στη Νότια Αφρική γιατί ο Κρις Μπράουν είχε ανακοινώσει δύο εμφανίσεις στη χώρα.

«Όταν είδα την είδηση ότι ο Κρις Μπράουν θα ερχόταν στη Νότια Αφρική, σοκαρίστηκα και απογοητεύτηκα βαθιά» είχε δηλώσει η Σαμπίνα Γουόλτερ, εκτελεστική διευθύντρια της ακτιβιστικής οργάνωσης Women for Change που έκανε petition για να ακυρωθούν οι εμφανίσεις του Μπράουν.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε τον εορτασμό ατόμων με ιστορικό βίας κατά των γυναικών» είπε η Γουόλτερ.

YouTube thumbnail

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γυναικοκτονιών και βίας λόγω φύλου στον κόσμο με τους αριθμούς να είναι σοκαριστικοί.

Σύμφωνα με τις αρχές ένας βιασμός καταγγέλλεται στη χώρα περίπου κάθε 12 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή θεωρείται ότι πολλοί περισσότεροι δεν καταγράφονται.

«Όταν σε κάποιον όπως ο Κρις Μπράουν δίνεται βήμα σε μια χώρα όπου η βία με βάση το φύλο βρίσκεται σε επίπεδα κρίσης, στέλνει ένα επιζήμιο μήνυμα – ότι η φήμη και η δύναμη υπερτερούν της λογοδοσίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το BBC, στο παρελθόν έχει απαγορευτεί η είσοδος στον Κρις Μπράουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία -αν και προσωρινά.

Ο Μπράουν είχε απασχολήσει τα media όταν το 2009 είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με την άγρια κακοποιημένη τότε σύντροφό του Ριάνα.

Ο ράπερ, ο οποίος ήταν 19 ετών τότε, δήλωσε ένοχος για επίθεση και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια με αναστολή, κοινωνική εργασία και συμβουλευτική για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

YouTube thumbnail

Ο Κρις Μπράουν έχει κατηγορηθεί για βία και από άλλες γυναίκες, αλλά και άνδρες.

Το 2021 ο Μπράουν φέρεται να χτύπησε τη γυναίκα την Παρασκευή 18 Ιουνίου. Οι αξιωματικοί κλήθηκαν στο σημείο στο San Fernando, στη νότια Καλιφόρνια, στις 7.30 π.μ. τοπική ώρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.

Το 2017, μια άλλη πρώην σύντροφός του, η ηθοποιός και μοντέλο Karrueche Tran, έκανε ανάλογη καταγγελία και του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα για πέντε χρόνια.

Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ και η αγωγή

Τον Οκτώβριο του 2024, το ντοκιμαντέρ Chris Brown: A History of Violence που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Investigation Discovery, εξιστόρησε το κακοποιητικό και βίαιο ιστορικό του τραγουδιστή, από την επίθεση στη Ριάνα μέχρι την πρόσφατη καταγγελία για βιασμό σε γιοτ του Sean Diddy Combs.

Ο Μπράουν κατέθεσε αγωγή 500 εκατ. στη Warner Bros ισχυριζόμενος ότι το ντοκιμαντέρ «είναι γεμάτο ψέματα και τον παρουσιάζουν ως κατά συρροή κακοποιητή».

YouTube thumbnail

Στη μήνυση, σύμφωνα με το Variety, ο Κρις Μπράουν κατηγορεί τους παραγωγούς της σειράς ντοκιμαντέρ, τη Warner Bros. και την Ample, για συκοφαντική δυσφήμιση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους είναι εντελώς ψευδή.

Σύμφωνα με την αγωγή, το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στους ισχυρισμούς μιας γυναίκας, της οποίας τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, η οποία τον κατηγόρησε για κακοποιητική συμπεριφορά, ωστόσο οι ισχυρισμοί της κατέπεσαν στο δικαστήριο «καθώς ήταν όλα ψέματα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025
Απόρρητο