Νίκη γοήτρου πέτυχε ο Ολυμπιακός, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι Eρυθρόλευκοι πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στη φάση των «8» και επικράτησαν 12-8 της Μαρσέιγ στον Πειραιά, στερώντας από τη γαλλική ομάδα την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν είχε κάποιο αντίκτυπο για την ομάδα του Γιώργου Ντόσκα, που είχε ήδη αποκλειστεί από το final-4 και στρέφει την προσοχή της στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη, που αρχίζουν την Κυριακή (18/5).
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ξεκινώντας με 3/3 στον παίκτη παραπάνω. Αν και ακολούθησε ένα διάστημα επιθετικής αφλογιστίας, οι Eρυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα, ιδίως στον παίκτη λιγότερο, και διατήρησαν το «πάνω χέρι», ενώ στην τρίτη περίοδο ξαναβρήκαν λύσεις στην επίθεση και ξέφυγαν 9-4.
Η Μαρσέιγ αντέδρασε, εκμεταλλεύθηκε κάποιες ολιγωρίες των γηπεδούχων και μείωσε σε 9-7 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με τρία αναπάντητα γκολ σε διάστημα 2,5 λεπτών «καθάρισε» οριστικά τον αγώνα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
O προπονητής της Μονακό, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και στον προπονητή του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την πρόκριση των Μονεγάσκων επί της Μπαρτσελόνα
Μετά την πρόκριση της Μονακό επί της Μπαρτσελόνα ο Μάικ Τζέιμς στάθηκε στη μακρά ιστορία που έχουν οι Μονεγάσκοι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνουν μεγάλες μάχες.
Η διαδικασία των play in της Euroleague ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση μπαίνει στην προτελευταία στροφή της, με τα play off που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη (28/4) - Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Η Μονακό του «κοντού» ρόστερ επέδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 79-70 και για 4η φορά σε 5 χρόνια θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά ή τα ημιτελικά της Euroleague