Τρίτη 24 Ιουνίου 2025
weather-icon 21o
Πάπας Λέων όπως τρίποντο: Ρεκόρ πωλήσεων για τις κάρτες του, «εκτόπισε» ΛεΜπρόν και Γουεμπανιάμα

Πάπας Λέων όπως τρίποντο: Ρεκόρ πωλήσεων για τις κάρτες του, «εκτόπισε» ΛεΜπρόν και Γουεμπανιάμα

Ο Πάπας Λέων ΙΔ' μπορεί πλέον να προσθέσει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στο βιογραφικό του: η σειρά συλλεκτικών καρτών είχαν καλύτερες  επιδόσεις από αυτές των αστέρων του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Βίκτορ Γουεμπανιάμα

Ο Πάπας Λέων έκανε ρεκόρ. Σύμφωνα με την Topps, η σειρά συλλεκτικών καρτών του πρώτου γεννημένου στις ΗΠΑ Πάπα σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών για οποιαδήποτε κάρτα μη αθλητικού περιεχομένου υπό την επωνυμία της.

Η συλλεκτική και limited series σειρά καρτών Topps Now του Λέοντα κέρδισε στο ντέρμπι των εντυπώσεων και πωλήσεων με 133.535 κομμάτια από την Πέμπτη έως την Κυριακή.

Οι κάρτες Topps Now τιμούν σημαντικά γεγονότα ταυτόχρονα και πωλούνται μεμονωμένα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η κάρτα που απεικονίζει τον γεννημένο στο Σικάγο Πάπα, που εξελέγη την Πέμπτη για να ηγηθεί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είχε τιμή 8,99 δολάρια ανά κάρτα στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Topps είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές καρτών συναλλαγών και συλλεκτικών αντικειμένων στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις του Λέοντα δείχνουν τον ενθουσιασμό των ΗΠΑ μετά την εκλογή ενός από τους δικούς τους ως ηγέτη της παγκόσμιας Καθολικής Εκκλησίας.

View this post on Instagram

A post shared by Topps (@topps)

Όσον αφορά τις πωλήσεις, η κάρτα Topps Now του Λέοντα έχει ξεπεράσει άλλες αξιοσημείωτες εκδόσεις της σειράς,

Η κάρτα του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ ξεπέρασε σε πωλήσεις σημαντικές εκδόσεις της ίδιας σειράς, όπως εκείνη που κυκλοφόρησε για τη συμπλήρωση 40.000 πόντων καριέρας του ΛεΜπρόν Τζέιμς (με 86.072 πωλήσεις) και τη βράβευση του «εξωγήινου» Γάλλου Γουεμπανιάμα ως Ρούκι της Χρονιάς (113.777 πωλήσεις) στο ΝΒΑ.

Το ρεκόρ αθλητικής κάρτας Topps Now κατέχει ο Σοχέι Οτάνι, ο Ιάπωνας παίκτης του μπέιζμπολ που συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Νότζερς για δέκα χρόνια υπογράφοντας συμβόλαιο αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο ποσό που έλαβε ποτέ αθλητής σε όλα τα σπορ.

Η κάρτα του Οτάνι είχε πουλήσει 653.737 κομμάτια.

Κάρτες και Πάπες, μια ιστορία

Ο Πάπας Λέοντας δεν είναι ο μόνος ηγέτης της Καθολικής εκκλησίας με συλλεκτική κάρτα.

Το 1909 η γαλλική σοκολατοποιία Chocolat Guerin-Boutron είχε κυκλοφορήσει κάρτα με τον Πάπα Λέοντα ΙΓ’.

Tο 2015, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ, η ομάδα μπέιζμπολ Philadelphia Phillies παρουσίασε «rookie» κάρτα με τον ίδιο.

Οκτώ χρόνια μετά, το 2023, μια υπογεγραμμένη κάρτα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ από τη σειρά Upper Deck SP Legendary Cuts του 2009 πουλήθηκε στο eBay έναντι 1.800 δολαρίων γράφει ο The Guardian.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 24 Ιουνίου 2025
Απόρρητο