Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα ΑΕΙ θα χάνουν την ιδιότητά τους για 2 χρόνια
Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σχετικά με τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές
Οι φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα του φοιτητή για δύο χρόνια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Νέα μέτρα καταστολής φέρνει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια
«Δεν θα περιμένει το πανεπιστήμιο την απόφαση της δικαιοσύνης», είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις σχετικές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν ακολουθήσει απόφαση δικαστηρίου και αθωωθεί ο φοιτητής, τότε θα επανέρχεται η ιδιότητά του. Ωστόσο, αν καταδικαστεί, θα τη χάνει οριστικά.
Για τις φθορές σε πανεπιστήμια από φοιτητές
Σχετικά με τη φθορά ή καταστροφή πανεπιστημιακής περιουσίας από φοιτητή, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «έσπασες, θα πληρώσεις, και αν δεν πληρώσεις άμεσα το πρόστιμο θα πάει στο ΑΦΜ».
Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα νομοθετηθεί άμεσα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πλέον περιγράφονται με σαφήνεια και οι συνέπειες που θα έχουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων αν δεν εφαρμόζουν τον νόμο, λέγοντας ότι οι κυρώσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές ενός διοικητή νοσοκομείου.
Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο σχεδιασμός ασφαλείας που πρέπει να υποβάλλουν τα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο ζητήματα βίας, αλλά και πολιτικής προστασίας, για παράδειγμα πυροσβεστήρες και εξόδους διαφυγής.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σημείωσε ότι όσοι είχαν προσληφθεί για να τη στελεχώσουν δεν κάθονται, δουλεύουν κανονικά σε άλλες υπηρεσίες, και μάλιστα λόγω της εκπαίδευσής τους συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις που έχουν γίνει στα πανεπιστήμια.
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442