Σκόρπισε χαμόγελα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού η ανάδειξη του Κέντρικ Ναν σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.
Ο δεινός σκόρερ βοήθησε τους Πράσινους σε μια συναρπαστική διαδρομή και ευελπιστεί να φτάσει έως το τέλος και να πανηγυρίσει το κύπελλο. Υπάρχει, όμως, κάποια …σύνδεση του συγκεκριμένου βραβείου με το ποια ομάδα θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα;
Για τον Παναθηναϊκό έχουμε εδώ, καλά και λιγότερο καλά νέα. Αν εκκινήσουμε από το δεύτερο σκέλος, διαπιστώνουμε πως σε μια πορεία 20 ετών, λιγότερες από τις μισές (επτά) φορές ο κορυφαίος της κανονικής διάρκειας βγήκε στο τέλος φωτό και με το Κύπελλο.
Αφήστε που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε στην πηγή (Παπαλουκάς το 2007 και Βεζένκοφ το 2023 τα τρανταχτά παραδείγματα) , αλλά δεν ήπιε νερό.
Ωστόσο, η άκρως θετική είδηση για το Τριφύλλι είναι πως έως τώρα έχει «ένα στα ένα». Το 2011 κορυφαίος ο Διαμαντίδης και λίγες εβδομάδες μετά, ο μίστερ 13 του Παναθηναϊκού έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ιδού τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα: