Πάσχα: Τα τελευταία ψώνια για το εορταστικό τραπέζι – Στα καταστήματα οι καταναλωτές και το Μ. Σάββατο
Μέχρι την τελευταία στιγμή οι καταναλωτές έκαναν τις τελευταίες αγορές για το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα
Για τα τελευταία ψώνια του τραπεζιού της Κυριακής του Πάσχα – ορισμένοι ακόμη και για την αποψινή μαγειρίτσα – βγήκαν το Μεγάλο Σάββατο στα καταστήματα οι καταναλωτές.
Πολλοί θα ψήσουν στον φούρνο το αρνί ή το κατσικάκι, ενώ κάποιοι, πιο τυχεροί, που έχουν αυλή, ετοιμάζουν ήδη τις σούβλες για τον παραδοσιακό οβελία.
Την τελευταία στιγμή, περίμεναν αρκετοί καταναλωτές για να προμηθευτούν σε καλύτερη τιμή τα απαραίτητα για το τραπέζι του Πάσχα.
«Αρνάκι με 13 ευρώ, τώρα έπεσαν οι τιμές λίγο», λένε στο MEGA.
Τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο του οβελία
Τα κρέατα ετοιμάζονται για τη σούβλα, ενώ ψησταριές και κάρβουνα διαίθενται για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.
«Ένα σετ έχει 110 ευρώ με την ψησταριά, τη σούβλα, καλό μοτέρ, δύο δίχαλα και μια σακοράφα για να ράψουμε την κοιλιά του αρνιού. Τώρα τα κάρβουνα εξαρτάται από την ποιότητα. Μπορούμε να πάρουμε με 30 ευρώ τα 20 κιλά», λένε οι επιχειρηματίες.
Πώς όμως θα ψήσουμε σωστά το κρέας;
«Βάζουμε το δίχαλο για τα μπούτια, περνάμε το κατσικάκι ή το αρνάκι, πριν το ράψουμε. Βάζουμε δύο σφιγκτήρες, έναν στον λαιμό κι έναν πίσω στα πόδια», εξηγεί ο ψήστης.
Αυξήσεις ως 25% βλέπει η ΕΣΕΕ στο πασχαλινό τραπέζι
Πάντως, το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα κοστίζει κατά μέσο όρο από 6,2% ως 6,3% περισσότερο από πέρυσι, εκτιμά το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, ενώ για ακόμα υψηλότερες αυξήσεις κάνουν λόγο καταναλωτικές οργανώσεις.
Συνολικά ένα τραπέζι για τέσσερα ως έξι άτομα θα κοστίσει κατά μέσο όρο από 99,45 ως 142,95 ευρώ – όπως προκύπτει από τις επιτόπιες τιμοληψίες και τις συνεντεύξεις με εκπροσώπους της αγοράς που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΙΝΕΜΥ.
Οι έρευνες κόστους του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ ακολουθούν μια σταθερή μεθοδολογία και θεωρούνται από τις πλέον αντικειμενικές, αφού καλύπτουν τόσο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τα εξειδικευμένα καταστήματα και την Βαρβάκειο αγορά.
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442