Πρόταση Φάμελλου για κοινό ψηφοδέλτιο «που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη» – Την απέρριψε ο Ανδρουλάκης
«Του ζητώ να απαντήσει θετικά στην πρόκληση της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη. Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Συγκρότηση κοινού φορέα και ψηφοδελτίου των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο dnews.gr, «δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Η κοινωνία θέλει απαντήσεις. Και τις θέλει άμεσα. Η πρότασή μας περιλαμβάνει κοινοβουλευτική συμπόρευση, πολιτικό φόρουμ διαλόγου και κοινωνικές συνεργασίες για τα ζητήματα της κοινωνίας. Και όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, την προοδευτική διέξοδο και τις απαιτούμενες συγκλίσεις μπορεί να εγγυηθεί μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τελικός στόχος είναι στις επόμενες εκλογές, και κατά την άποψή μου πολύ πριν από αυτές, να υπάρχει ψηφοδέλτιο και φορέας που θα κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη και θα υλοποιήσει την προοδευτική και δημοκρατική αναγέννηση της χώρας μας».
Ο κ. Φάμελλος προανήγγειλε πρωτοβουλίες του κόμματός του στην κατεύθυνση αυτή, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς προϋποθέσεις, άμεσα και με πράξεις! Η ιστορία δεν γράφεται από όσους παρακολουθούν ή σχολιάζουν τις εξελίξεις, αλλά από όσους διεκδικούν και δρουν. Επαναλαμβάνω: Απαιτείται άμεσα προγραμματικός διάλογος με σαφές χρονοδιάγραμμα. Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων».
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισήμανε πως «η πρόταση που έχει δημοσιοποιήσει, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τη ΝΔ, δεν είναι ούτε βιώσιμη ούτε εφικτή. Του ζητώ να απαντήσει θετικά στην πρόκληση της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων και να δώσουμε προοπτική στην κοινωνία, να ρίξει την κυβέρνηση και να νικήσει τη ΝΔ».
Απέρριψε την πρόταση ο Ανδρουλάκης – «Θέλετε να τα πάρω σοβαρά όλα αυτά;»
Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Φάμελλου τόνισε πως «ο κόσμος δεν περιμένει σενάρια ούτε παρασκήνια, περιμένει λύσεις. Η ΝΔ θα φύγει, όταν ο ελληνικός λαός δει ολοκληρωμένο πρόγραμμα λύσεων για να βελτιωθεί η ζωή του. Αν τα κόμματα αθροιστούν, μειώνεται το ακροατήριο τους ή όχι; Άρα, ποιος κερδίζει; Προτείνουν κάποιοι να αθροιστούν τα κόμματα για να μειωθούν τα ακροατήρια τους, άρα τελικά ωφελημένη να είναι η Νέα Δημοκρατία».
Συνέχισε λέγοντας πως «θέλετε να τα πάρω σοβαρά όλα αυτά; Συνεχίζω αταλάντευτος στη δέσμευση που πήρα απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με έχει εκλέξει δύο φορές Πρόεδρο. Πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός να έχει επιλογή κυβέρνησης και προγράμματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Και σε αυτό φέρω μεγάλη ευθύνη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχει αυτή την επιλογή».
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442