Νορβηγία: Άνδρας παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και επιβίωσε θαμμένος στο χιόνι για 7 ώρες
«Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από χιονοστιβάδα μπορούν να πάθουν ασφυξία σε 10 λεπτά. Κάποιοι επιβιώνουν για περισσότερο. Όμως, επτά ώρες, είναι σχεδόν μοναδικό στην ιστορία», σχολιάζουν ειδικοί
Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας τουρίστας στη Νορβηγία, που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε θαμμένος κάτω από το χιόνι για επτά ώρες, κατάφερε να επιβιώσει και να διασωθεί.
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 με 50 ετών, εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου μέσα στο χιόνι, από τη δημοτική αρχή του Λίνγκεν.
Αδύνατο να επιβιώσει κάποιος για τόσες ώρες στο χιόνι
Αφού παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα, πέρασε σχεδόν 7 ώρες μέσα σε κενό αέρα απ’ όπου κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. «Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που είναι ακόμη ζωντανός. Όλα τα στατιστικά στοιχεία και η εμπειρία λένε πως αυτό δεν είναι δυνατό όταν κάποιος παραμένει θαμμένος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο TV2 ο Κρίστιαν Μίντγκαρντ, ο διασώστης που μαζί με τον σκύλο του Ουίσκι, τον βρήκε.
Ο δήμαρχος του Λίνγκεν, Έρικ Λάρσεν, τον οποίο επικαλέστηκε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, έκανε λόγο για «ένα θαύμα».
«Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από μία χιονοστιβάδα μπορούν να πάθουν ασφυξία σε διάστημα 10 λεπτών. Κάποιοι επιβιώνουν για περισσότερο. Όμως, επτά ώρες, είναι σχεδόν μοναδικό στην ιστορία», σχολίασε ερευνητής του πανεπιστημίου του Τρούμσε, στην εφημερίδα iTromsø.
Ο άνδρας ήταν μέλος μιας ομάδας τριών ξένων τουριστών που έκαναν πεζοπορία με σκι σε μια περιοχή όπου, όπως προειδοποιούν οι Aρχές, ο κίνδυνος μιας χιονοστιβάδας είναι υψηλός. Ένα άλλο μέλος της ομάδας των τριών ατόμων, που παρασύρθηκε από το χιόνι, κατέληξε στα νερά ενός φιορδ. Αφού κατάφερε να βγει στη στεριά, ειδοποίησε τις Aρχές.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό μίας γυναίκας, που παραμένει αγνοούμενη.
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

























![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442