ΣΥΡΙΖΑ: Η απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη πλήγμα για τη Δημοκρατία
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει πως «το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά» με αφορμή την απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη
Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη που βανδάλισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νίκη Νίκος Παπαδόπουλος εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που προτάσσει μια κίβδηλη μεταρρυθμιστική ταυτότητα, στην πραγματικότητα επιδίδεται σε άλματα σκοταδισμού, φροντίζοντας, επειδή της ζητήθηκε, να αποσύρονται έργα από την Εθνική Πινακοθήκη».
Παράλληλα επισημαίνει πως «το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά. Την πλευρά του σκοταδισμού, της λογοκρισίας, του περιορισμού των δικαιωμάτων».
Όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
«Η απομάκρυνση από την Εθνική Πινακοθήκη των έργων που βανδάλισε βουλευτής της Νίκης, με την επίκληση λόγων ασφάλειας, συνιστά πλήγμα και για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και για την ίδια τη Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που προτάσσει μια κίβδηλη μεταρρυθμιστική ταυτότητα, στην πραγματικότητα επιδίδεται σε άλματα σκοταδισμού, φροντίζοντας, επειδή της ζητήθηκε, να αποσύρονται έργα από την Εθνική Πινακοθήκη.
Μετά από ένα τέτοιο περιστατικό διεθνούς διασυρμού, είδαμε μέχρι και καταγγελία της Πινακοθήκης ότι τα έργα που βανδαλίστηκαν δεν ήταν αυτά που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ, αλλά διαφορετικά του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.
Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά. Την πλευρά του σκοταδισμού, της λογοκρισίας, του περιορισμού των δικαιωμάτων.
Το αφήγημα της Ελλάδας 2.0 γίνεται θρύψαλα κάθε φορά που δοκιμάζεται.
Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή με προοδευτικό οξυγόνο είναι μονόδρομος».
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442