Μητσοτάκης: Σημαντική η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ.
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σαάρ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την αξία της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
«Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω και πάλι τη σημασία που αποδίδουμε εγώ προσωπικά και η κυβέρνησή μου στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μία εταιρική σχέση που πιστεύω ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω με στόχο την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και μια εταιρική σχέση που πιστεύω ότι μπορεί να έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία και για τις δύο χώρες μας».
Από την πλευρά του ο κ. Σάαρ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι είναι χαρούμενος που βρέθηκε στην Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι οι καιροί είναι γεμάτοι προκλήσεις και καταδεικνύουν τη σημασία της σχέσης μας. Και θεωρώ ότι στις σημερινές συζητήσεις ήμασταν πολύ πρακτικοί στο πώς να προχωρήσουμε προς τα εμπρός σε διάφορους τομείς» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ.
«Γνωρίζουμε ότι δεν είστε μόνο εσείς ένας φίλος του Ισραήλ, ένας καλός φίλος του Ισραήλ, αλλά προέρχεστε από μια οικογένεια που έχει μια κληρονομιά φιλίας με το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, το εκτιμούμε και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας» κατέληξε ο Γκιντεόν Σάαρ.
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442