Αποχώρησε από την Εθνική Πινακοθήκη ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος
Όπως διαπιστώθηκε, η πράξη του δεν αποτέλεσε κακούργημα και έτσι δεν συνελήφθη.
Αποχώρησε από την Εθνική Πινακοθήκη ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, μετά το επεισόδιο που πρωταγωνίστησε, προκαλώντας ζημιές σε έργα τέχνης.
Ο βουλευτής κρατήθηκε αρχικά από το προσωπικό της Εθνικής Πινακοθήκης και αστυνομικές δυνάμεις στο υπόγειο του κτιρίου, με τον κ. Παπαδόπουλο να υποστηρίζει ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας.
Ωστόσο, διαπιστώθηκε έπειτα από επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι ο βουλευτής δεν θα παραπεμφθεί για κακούργημα, άρα δεν μπορούσε να συλληφθεί.
Έτσι, δόθηκε εντολή να του επιτραπεί να αποχωρήσει από το χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.
«Βέβηλη έκθεση»
«Εδώ και 1,5 μήνα έχω κάνει επίκαιρη ερώτηση προς την κυρία Μενδώνη, γιατί μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενείται μια βέβηλη έκθεση. Προσβάλλει το πρόσωπο της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου, των αγγέλων και των αρχαγγέλων που εμείς στα σπίτια μας προσκυνούμε και σεβόμαστε» δήλωσε εξερχόμενος από την Εθνική Πινακοθήκη ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέμεινε στην Πινακοθήκη για περισσότερες από 5 ώρες.
Τι προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, άρθρο 62, ένας βουλευτής «δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος».
«Η σχετική άδεια δίδεται από τη Βουλή υποχρεωτικά εφόσον η αίτηση της εισαγγελικής αρχής αφορά αδίκημα το οποίο δεν συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων ή την πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή. Η Βουλή, με ευθύνη του Προέδρου της, αποφαίνεται υποχρεωτικά σχετικά με το αίτημα μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής» προστίθεται στο άρθρο 62.
Ωστόσο, διαφορετική είναι η αντιμετώπιση όταν ένας βουλευτής κατηγορείται για αυτόφωρα κακουργήματα, όπου για τη σύλληψή του δεν απαιτείται κάποια άδεια από το Κοινοβούλιο.
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442