Θεσσαλονίκη: Καθαρά Δευτέρα στα… λευκά στο καταφύγιο του Χορτιάτη
Χιόνι έπεσε στο καταφύγιο του Χορτιάτη, που αποτελεί κατεξοχήν προορισμό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και στο χωριό Λιβάδι στη Θεσσαλονίκη
Χιονόπτωση καταγράφηκε σε ορεινές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, με τους κάτοικους των περιοχών να γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα στα λευκά.
Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο καταφύγιο του Χορτιάτη, που αποτελεί κατεξοχήν προορισμό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και στο χωριό Λιβάδι.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
Χιονόπτωση στον Χορτιάτη
Χιονόπτωση στον Χορτιάτη
Χιονόπτωση στον Χορτιάτη
Χιονόπτωση στον Χορτιάτη
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα
Βροχερός θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα ενώ αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και κυρίως στο Ιόνιο, μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τους 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.
Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Όσον αφορά τους ανέμους, αναμένονται βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).