Ο καταιγιστικός Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ… δεν είχε αντίπαλο χθες, διαλύοντας με σκορ 6-0 την ΑΕΚ στο Φάληρο και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ματς την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (ΟΑΚΑ, 17/5).
Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Αντρέ Όρτα, ο οποίος σκόραρε δύο φορές ξανά, ενώ είχε και μία ασίστ στο γκολ του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και γενικότερα όποτε βρίσκει στο διάβα του την «Ένωση»… αφηνιάζει.
Το απόλυτο του Όρτα
Αυτό που κάνει ο Πορτογάλος άσος κόντρα στην ΑΕΚ είναι μοναδικό. Αρχικά, τη σεζόν 2020-21, όντας παίκτης της Μπράγκα, η ομάδα του νίκησε 3-0 και 2-4 στην Αθήνα, με τον 28χρονο να παίζει από 30′ και 33′.
Πέρσι στον αγώνα των play offs της Stoiximan Super League έπαιξε για 90 λεπτά και πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού η οποία ουσιαστικά απέτρεψε την ΑΕΚ στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φέτος, ο Όρτα έχει ήδη 2 γκολ και 1 ασίστ απέναντι στην «Ένωση», ενώ εκκρεμούν άλλα τέσσερα ματς με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.
Όσο παίζει στους Πειραιώτες ο Όρτα δεν έχει σκοράρει γκολ κόντρα σε άλλη ομάδα, εκτός της ΑΕΚ, ενώ η «Ένωση» είναι και η ομάδα στην οποία έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του. Συνολικά, σε 25 αναμετρήσεις στον Πειραιά έχει 4 γκολ και 3 ασίστ.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι, χάρη στην οποία καπάρωσε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.
Στο Κατοβίτσε της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του ΕURO 2026 Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί 3-20 Δεκεμβρίου σε 5 διαφορετικές χώρες.