Γάζα: Η προεδρία των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της απόφασης του Ισραήλ να αναστείλει τις αποφυλακίσεις Παλαιστινίων
Η αναβολή της απελευθέρωσης των παλαιστίνιων κρατουμένων είναι «προσήκουσα» αντίδραση στη μεταχείριση των ομήρων, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Η προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τόνισε χθες Κυριακή ότι υποστηρίζει την απόφαση του Ισραήλ ν’ αναβάλλει την αποφυλάκιση 620 παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 6 ομήρων από τη Χαμάς, επικαλούμενη τη «βάρβαρη» μεταχείρισή τους από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα (στη φωτογραφία από το Reuters/Erin Scott), επάνω, ο Λευκός Οίκος).
Ο Τραμπ έχει τη βούληση να υποστηρίξει το Ισραήλ σε «όποια πορεία δράσης κι αν επιλέξει όσον αφορά τη Χαμάς»
Η αναβολή της απελευθέρωσης των κρατουμένων είναι «προσήκουσα» αντίδραση στη μεταχείριση των ομήρων, σχολίασε ο Μπράιαν Χιουζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει τη βούληση να υποστηρίξει το Ισραήλ σε «όποια πορεία δράσης κι αν επιλέξει όσον αφορά τη Χαμάς», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ διεμήνυσε χθες Κυριακή πως είναι έτοιμη να ξαναρχίσει, «ανά πάσα στιγμή», τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η Χαμάς της πρόσαψε πως θέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αποφασίζοντας την αναβολή της προβλεπόμενης αποφυλάκισης εκατοντάδων παλαιστίνιων φυλακισμένων.
Αβέβαιη η συνέχεια
Η απόφαση που ανακοινώθηκε προχθές Σάββατο από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην αποφυλακιστούν οι 620 παλαιστίνιοι κρατούμενοι σήμανε πως η συνέχεια είναι αβέβαιη.
Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Γουίτκοφ, ανήγγειλε πως θα ταξιδέψει στην περιοχή εντός της εβδομάδας, «πιθανόν» μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να διαπραγματευτεί την «παράταση της πρώτης φάσης» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός (περισσότερα εδώ).
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442