Ολυμπιακός: Το 4-1, τα 15 χρόνια και η επιστροφή εκεί που γράφτηκε ιστορία!
Και τώρα έμεινε η ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό που «τελείωσε» τον ΠΑΟΚ, βλέπει τον ΠΑΟ να… καλπάζει για 15ετια χωρίς πρωτάθλημα και την Κυριακή γυρνάει στην αγαπημένη του Νέα Φιλαδέλφεια.
Και τώρα η ΑΕΚ. Οι δύο τους θα αναμετρηθούν για πρωτάθλημα και κύπελλο καθώς με τα νέα δεδομένα της 24ης αγωνιστικής και για την κατάκτηση της Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να υπερκεράσει την ΑΕΚ, όπως στο Κύπελλο που την Τετάρτη την υποδέχεται στο Καραϊσκάκη στον πρώτο ημιτελικό.
Ο Ολυμπιακός που μετά το «καθάρισμα» του Παναθηναϊκού που τον «πέταξε» εκτός Κυπέλλου και που πλέον τον «βλέπει» από το +8 μετά (και) το μέγα κάζο των πρασίνων στην Λαμία, «τελείωσε» τον ΠΑΟΚ με το 2-1 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ μεγαλύτερο το σκορ και πλέον έχει μπροστά του μόνο την ΑΕΚ που απέμεινε να τον κυνηγά.
Και μέσα σε λίγες μέρες έχει την ευκαιρία να ξεμπερδεύει και με τον τελευταίο αντίπαλο που του έχει απομείνει. Σε δύο διαφορετικά βεβαίως ματς που θα χρειαστεί η επιστράτευση όλων στο ρόστερ για να παρουσιαστεί φρέσκος και πανέτοιμος και την Τετάρτη στο Κύπελλο και την Κυριακή στο πρωτάθλημα. Στην επιστροφή του στην αγαπημένη του Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που γράφτηκε ιστορία στις 29 Μαίου σηκώνοντας τον ευρωπαϊκό τίτλο. Από τότε ξαναπαίζει την Κυριακή ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας με το +2 από την ΑΕΚ και ξέροντας πως αν νικήσει ουσιαστικά «αγκαλιάζει» τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οχτώ ματσάκια έμειναν συνολικά για το πρωτάθλημα και κάθε βαθμός, κάθε νίκη είναι τεράστιας σημασίας. Όπως το «τρίποντο» επί του ΠΑΟΚ σε μια παράσταση του Ζέλσον Μαρτίνς από αυτές που μας έχει συνηθίσει στη φετινή σεζόν. Ο βιρτουόζος Πορτογάλος άσος μπορεί ναμην σκόραρε αλλά έκανε τα πάντα. Από κοντά ο τρομερός «Μπαμπίνιο». Ο Κωστούλας «σκότωσε» ξανά τον ΠΑΟΚ με τον οποίο τόσο γρήγορα δημιουργεί μια μικρή παράδοση. Ο Ολυμπιακός που ήταν ξανά σοβαρός και πήρε αυτό που ήθελε με καλό ποδόσφαιρο και με παίκτες κλειδιά σε καλή βραδιά.
Τώρα έρχεται η ΑΕΚ που στην τελευταία επίσκεψη στο Φάληρο έφυγε με το βαρύ 4-1και που ξέρει και αυτή πως το μεγάλο της εμπόδιο για την επιτυχία είναι ο Ολυμπιακός. Οι δύο τους σε ένα τρομερό μπρα ντε φερ και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει και το Γιουρόπα Λιγκ στο μυαλό του. Σε μια τρομερή συγκυρία να παίζουν μαζί Τετάρτη-Κυριακή στα δύο πιο ιστορικά γήπεδα του Ολυμπιακού. Το «σπίτι» του, Καραϊσκάκη, και την ΟΠΑΠ Αρένα που σήκωσε το Κόνφερενς.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός οδεύει για 15ετια χωρίς πρωτάθλημα, στην χειρότερη εποχή της ιστορίας του και ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας ενώ ο ΠΑΟΚ μετά το περσινό θαύμα θα πρέπει πρωτίστως στις δύο αγωνιστικές που μένουν να διασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ του πρωταθλητή καθώς είναι στο +3 από τον Άρη που τον έχει στην ισοβαθμία.
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
- Τραυματίστηκε o Καρέτσας και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια (vid)
- Πότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ
- Ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε ότι είναι ξεπεσμένος ελίτ και ότι ο Λανουά είναι ακατάλληλος αρχιδιαιτητής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442