Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Οι αγρότες σχεδιάζουν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη για να μιλήσει στο Thessaloniki Summit
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες, με την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων να αποφασίζει κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, σχεδιάζουν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους τη συγκεκριμένη μέρα, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη για να μιλήσει στο Thessaloniki Summit.
Ταυτόχρονα θα ζητήσουν συνάντηση μαζί τους ώστε να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Σήμερα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το βράδυ αναμένεται οι αγρότες να απευθύνουν κάλεσμα μέσω ανακοίνωσης για το συλλαλητήριο.
Σύμφωνα με το voria.gr, αγρότες από την περιοχή της Θεσσαλίας σχεδιάζουν να κατευθυνθούν προς τα Μάλγαρα και από εκεί με κομβόι, με τους συναδέλφους τους από τη δυτική Θεσσαλονίκη, να φτάσουν στην πόλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και να ζητήσουν, όπως λένε, συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
«Αόριστες υποσχέσεις»
Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, οι απαντήσεις που έλαβαν τις προηγούμενες μέρες από το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν ήταν ουσιαστικές, χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις που έλαβαν «αόριστες».
Το μόνο που χαρακτηρίστηκε ως θετικό αποτέλεσμα, «κάτω από την πίεση του αγώνα», όπως είπαν, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει το όριο των 100 εκατ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και ο επαναπροσδιορισμός του τρόπου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
«Είναι ο μόνος δρόμος από τον οποίο είχαμε αποτελέσματα! Όπλο μας τα τρακτέρ μας στον δρόμο και ο συντονισμός μας πανελλαδικά! Κλιμακώνουμε! Καλούμε και άλλους συναδέλφους μας να έρθουν και να ενισχύσουν το μπλόκο! Καλούμε την τοπική κοινωνία αλλά και τους φορείς να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους!», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες του μπλόκου Αντιγόνου της Φλώρινας.
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442