Γνωστούς έκανε η ΕΟΚ τους παίκτες που κάλεσε ο Βασίλης Σπανούλης, για τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου, για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, όπου η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (21/2) και την Ολλανδία (24/2).
Με εννιά παίκτης της Euroleague, οι κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, με τέσσερις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κώστας Παπανικολάου, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Γουόκαπ και Γιώργος Παπαγιάννης, ξεχωρίζουν από τη λίστα, ενώ μέσα είναι και οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Βασίλης Τολιόπουλος, μεταξύ άλλων. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα