Νέα Αριστερά: Θα απέχει από την ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Η Νέα Αριστερά αποφάσισε να απέχει από την 4η ψηφοφορία (12/02) για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Νέα Αριστερά αποφάσισε να απέχει από την 4η ψηφοφορία (12/02) για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως ένδειξη αποδοκιμασίας στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα.
Η απόφαση λήφθηκε μετά από κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Γραφείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Αριστερά θεωρεί τον κ. Τασούλα εκ των βασικών συντελεστών της κοινοβουλευτικής συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών, των υποκλοπών και της Πύλου.
Το πρωί της Τετάρτης (12/02), πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, θα παραχωρήσει δήλωση στο περιστύλιο.
160 θετικές ψήφους
Η εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα, δεν αμφισβητείται καθώς η συνταγματική αναθεώρηση που αποσύνδεσε την διαδικασία από την προκήρυξη εκλογών, επιτρέπει στη ΝΔ, να ψηφίσει τον δικό της υποψήφιο στην τέταρτη διαδοχική προσπάθεια με 151 βουλευτές.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να λάβει 160 θετικές ψήφους –όσες δηλαδή και στις προηγούμενες 3 ψηφοφορίες– και να διαδεχθεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Μια εκλογή που έχει ήδη στιγματιστεί από την κοινωνική αντίδραση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, γεγονός που έστρεψε τα βλέμματα όλων στην επικείμενη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου για το λεγόμενο «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος.
Μετά την απόφαση της ΝΕΑΡ, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Γιαννίτσης θα λάβει 34 ψήφους, αφήνοντας την Λούκα Κατσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) στους 29.
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
- Ο Γρηγόρης διαψεύδει τον Δημητριάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442