Τέμπη: Yπό πίεση και σε θέση άμυνας η κυβέρνηση – Το «μπλέξιμο» με τα σενάρια για ψήφο εμπιστοσύνης και το ΠΑΣΟΚ
Πώς απαντά η κυβέρνηση στην πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική και η θέση άμυνας
Μπαράζ στοιχείων και αποκαλύψεων δυσκολεύουν και επισκιάζουν την προσπάθεια του Μαξίμου να αποσυνδεθεί από το «κατηγορητήριο» που δέχεται για τα περί «συγκάλυψης».
Μπορεί μεν η κυβέρνηση να κινείται ξεκάθαρα στη γραμμή «όλα θα τα απαντήσει η Δικαιοσύνη» -και ταυτόχρονα να κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παραπληροφόρηση και εργαλειοποίηση- όμως τα στοιχεία πιέζουν το Μαξίμου. Ομοίως και η δικογραφία για τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο και η εν συνεχεία πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ.
Η δημοσίευση των πορισμάτων για τα Τέμπη -προς τα τέλη Φεβρουαρίου- αποτελεί, όπως έχει γράψει το in, το πιο κρίσιμο ορόσημο για να πυροδοτήσει εξελίξεις.
Όμως ο χρόνος έως τότε θα φανεί μάλλον αιώνας για την κυβέρνηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν βάλει στη φαρέτρα τους όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πιέσουν την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε θέση άμυνας αναμένοντας τα πορίσματα των επιστημόνων
Πρέσινγκ από την αντιπολίτευση
Έως τώρα η αντιπολίτευση έχει καταθέσει τις προθέσεις της για πρόταση δυσπιστίας, η οποία όμως ακόμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι δεν προκύπτουν οι συμμαχίες. Ωστόσο τα πρόστιμα τα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα κοινό μέτωπο στην αντιπολίτευση. Να σημειωθεί ότι εκκρεμή η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη το οποίο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Τριαντόπουλου. Από το Μαξίμου οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση αναμένει το επίσημο αίτημα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ενισχύει την πίεση που δέχεται το Μαξίμου καθότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εκδηλώσει την πρόθεση να την κάνει δεκτή, εφόσον όμως η δικαιοσύνη δείξει πολιτικά πρόσωπα.
Το κερασάκι με τα σενάρια για ψήφο εμπιστοσύνης
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα υπήρξαν σενάρια ότι ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από την κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνουν τις εν λόγω πληροφορίες και έμπειρα στελέχη φαίνεται να μην μπορούν να δώσουν εξήγηση για το πώς θα ωφελούσε την κυβέρνηση μια τέτοια κίνηση. Πόσο μάλλον όταν η αντιπολίτευση δεν έχει συντονιστεί για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να την «γυρίσει» σε πρόταση εμπιστοσύνης.
Η αντίδραση της κυβέρνησης για ΠΑΣΟΚ
Από την κυβέρνηση αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αναμένουν τη δημοσίευση των επιστημονικών πορισμάτων γεγονός που σημαίνει ότι το Μαξίμου δεν έχει πρόθεση να να λάβει καμία πρωτοβουλία στη δεδομένη φάση.
Αναφορικά με τη δηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση για προανακριτική, στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι αναμένουν την πρόταση και τις λεπτομέρειές της.
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442