
Τσιτσιπάς – Μάγιοτ 2-0: Επιβλητική νίκη και άνετη πρόκριση για τον Στέφανο (vid)
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Γάλλου Χάρολντ Μάγιοτ (6-1, 7-5) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ του Χάρολντ Μάγιοτ (6-1, 7-5) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ. Ο Ελληνας τενίστας κυριάρχησε στο κορτ και απέκλεισε εύκολα τον Γάλλο.
Ο συμπατριώτης μας ήταν επιβλητικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 30 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Χάρολντ Μάγιοτ τελείωσε το παιχνίδι με 8 winners και 24 αβίαστα λάθη.
Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ότι ο Ελληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε ούτε ένα μπρέικ πόιντ, ενώ από την άλλη έσπασε αρκετές φορές το σερβίς του Γάλλου. Στον δεύτερο γύρο ο συμπατριώτης μας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού Τάλον Γκρίκσπουρ – Ματέο Μπερετίνι, με τον Ιταλό να είναι το φαβορί.
Το match point του Τσιτσιπά:
Greece lightning ?@steftsitsipas gets his #obnamroopen campaign underway with a 6-1 7-5 win over Mayot pic.twitter.com/vGb8p8KWgJ
— Tennis TV (@TennisTV) February 3, 2025
Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πετυχαίνοντας δύο γρήγορα μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 4-0 γκέιμς. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Στέφανο, με το Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP να φτάνει με… μαθητική ακρίβεια στο 6-1 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του ολλανδικού τουρνουά.
Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ είχε τρεις ευκαιρίες για να κάνει μπρέικ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, με τον Γάλλο να κρατάει το σερβίς του. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 5-5, όταν ο Στέφανος πίεσε και κατάφερε να κάνει μπρέικ για το 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 7-5 έκανε το 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.
- Πάμε μια βόλτα; Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας επιστρέφει στα μέρη που σημάδεψαν τη ζωή και την πορεία του
- Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Το καθεστώς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρο – Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει διάχυση του πολέμου στη Μεσόγειο διαμηνύει η Αθήνα
- ΥΠΕΞ: Τάχιστα θα γίνουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των Ελλήνων που συμμετείχαν στον Global Sumud Flotilla
- Η Κάιλι Μινόγκ μιλάει για τη μάχη του καρκίνου μαστού 20 χρόνια μετά – «Με συνοδεύει ακόμα και σήμερα»
- Πληθωρισμός: Στο 4,6% τον Απρίλιο – Στο 3% στην ευρωζώνη
- Ναύπακτος: Απίστευτο περιστατικό – Φίδι μπλόκαρε τιμόνι αυτοκινήτου



