Σεισμοί: «Έχει μεγαλώσει το συνολικό μήκος του ενεργοποιημένου ρήγματος» λέει ο Παπαδόπουλος για τις Κυκλάδες
Η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες παρουσιάζει έντονη εξέλιξη, με αύξηση των σεισμών και μετατόπιση των επικέντρων προς την Αμοργό.
Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη και Αμοργό έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές και την ίδια ώρα έχει σκορπίσει ανησυχία στους κατοίκους με αρκετούς να φεύγουν από το νησί.
Το μικρό νησάκι -η βραχονησίδα Άνυδρος- στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θήρας και Αμοργού είναι στο επίκεντρο των σεισμογράφων, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα, τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγράφηκαν 550 σεισμοί.
Ειδικοί μιλούν στο Live News για το φαινόμενο που έχει απασχολήσει μέχρι την διεθνή ειδησεογραφία.
«Έχει μεγαλώσει το συνολικό μήκος του ενεργοποιημένου ρήγματος το τελευταίο 48ωρο»
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, είπε στην εκπομπή:
«Βρισκόμαστε σε μία έντονα εξελισσόμενη σεισμική δράση, ιδίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει αύξηση του πλήθους και των μεγεθών των σεισμών, και τα επίκεντρα των σεισμών μετατοπίζονται πως τα βόρεια ανατολικά και κινούνται παράλληλα περίπου προς τις ακτές της Αμοργού. Αυτό σημαίνει πως έχει μεγαλώσει το συνολικό μήκος του ενεργοποιημένου ρήγματος το τελευταίο 48ωρο, είναι περίπου 30χλμ, το οποίοι αποτελεί το νότιο τμήμα και μικρό τμήμα του μεγάλου ρήγματος που ενεργοποιήθηκε το 1956. Τα χαρακτηριστικά που ανέφερα μας έδειξαν πως βρισκόμαστε σε μία προσεισμική ακολουθία. Το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού είναι υπαρκτό. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να δούμε όμως το 7,7 Ρίχτερ. Πιο ρεαλιστικά μεγέθη είναι πιθανά. Να θυμίσω πως στο Αρκαλοχώρι η προσεισμική ακολουθία διήρκησε 4 μήνες. Να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
- Μετά τον Μέσι, ο… Γκριεζμάν: Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS
- Αυτοί που θέλουν να φέρουν την αλλαγή πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να αλλάζουν και οι ίδιοι
- Πάσχα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
- «Καρφιά» από τη σύζυγο του Χολμς μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό: «Σεβαστείτε το όνομα του…» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442