Η ισχυρότερη σεισμική δόνηση από τη στιγμή που ξεκίνησε ο «χορός των Ρίχτερ» στις Κυκλάδες καταγράφηκε πριν από λίγο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, είναι 25 χιλιόμετρα ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ το εστιακό βάθος καταγράφεται στα 16,4χλμ.
Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Κυκλάδων συνεχίζεται αδιάκοπα με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι η έξαρση του φαινομένου θα συνεχιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ καταγράφηκαν λίγο μετά τις 10:00 ανοιχτά της Αμοργού.
Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 10:05 από το γεωδυναμικό ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος ήταν 74 χιλιομέτρων και εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Ο δεύτερος σεισμός καταγράφηκε στις 10:10. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση τ0υ γεωδυναμικού ινστιτούτου, ήταν μεγέθους με 4,5 Ρίχτερ, εστιακού βάθους 8,6 χιλιομέτρων και με τοποθεσία 21 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).