Ιταλία: «Κόκκινη κάρτα» στο DeepSeek
H κινεζική DeepSeek, που έγινε διάσημη σχεδόν εν μία νυκτί, δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store και το Play Store στην Ιταλία.
Λίγες ώρες αφότου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας (Garante) είχε ζητήσει πληροφορίες από την DeepSeek σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διαχειρίζεται τα δεδομένα των Ιταλών χρηστών, η εφαρμογή της κινεζικής νεοσύστατης εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store και στο Play Store.
Η Garante ξεκίνησε την Τρίτη την έρευνά της κατά της Hangzhou DeepSeek Artificial Intelligence και της Beijing DeepSeek Artificial Intelligence, δίνοντας στις εταιρείες 20 ημέρες για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς το AI chatbot συμμορφώνεται με τον GDPR, τον ευρωπαϊκό νόμο για την προστασία των δεδομένων.
Έρευνα κατά της Hangzhou DeepSeek Artificial Intelligence και της Beijing DeepSeek Artificial Intelligence
Η Αρχή δήλωσε ότι εξετάζει ιδιαίτερα τα δεδομένα που συλλέγονται, τον σκοπό, πού αποθηκεύονται και αν έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.
Ελέγχεται και στο Βέλγιο
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από επιστολή των ομάδων υπεράσπισης των καταναλωτών Euroconsumers και Altroconsumo προς την Garante, με την οποία ρωτούσαν πώς προστατεύονται και πού αποθηκεύονται τα δεδομένα και αν θα μπορούσε ποτέ να έχει πρόσβαση σε αυτά η κινεζική κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη, η βελγική οργάνωση καταναλωτών Testachats υπέβαλε καταγγελία στη βελγική αρχή Προστασίας Δεδομένων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε τρίτη χώρα μόνο εάν η χώρα αυτή θεωρείται ότι παρέχει επαρκή επίπεδα προστασίας ή εάν υπάρχουν ειδικές συμφωνίες.
Γνωστή εν μία νυκτί
Η DeepSeek έγινε παγκοσμίως γνωστή εν μία νυκτί όταν παρουσίασε το V3, το οποίο όπως υποστηρίζει εκπαιδεύτηκε με τσιπ της Nvidia συνολικού κόστους μόλις 6 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία εξασφάλισε επίσης ενθουσιώδη σχόλια για το μοντέλο R1, σχεδιασμένο να μιμείται την ανθρώπινη λογική, του οποίου η χρήση κοστίζει περίπου 30 φορές λιγότερο σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο o1 της OpenAI.
Η εφαρμογή του v3 για κινητά έγινε σύντομα το δημοφιλέστερο app για συσκευές Apple.
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442