Τραμπ: Ελπίζω πως θα αποφευχθούν οι βομβαρδισμοί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
«Θα ήταν αληθινά ευχάριστο αν μπορούσαμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χωρίς να περάσουμε στο επόμενο βήμα», δήλωσε ο Τραμπ, υπονοώντας τους βομβαρδισμούς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ελπίζει ν’ αποφευχθούν πλήγματα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ευχόμενος να κλειστεί «συμφωνία» με την Τεχεράνη, ορκισμένο εχθρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ (στη φωτογραφία από το Reuters/Kevin Lamarque, επάνω, ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο).
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα υποστήριζε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των εγκαταστάσεων αυτών, απάντησε πως θα συζητήσει το ζήτημα με ανθρώπους «πολύ υψηλού επιπέδου», χωρίς να διευκρινίσει ούτε σε ποιους αναφέρεται, ούτε πότε.
«Ελπίζει» ότι το Ιράν θα «κλείσει συμφωνία» ώστε να μη χρειαστεί το «επόμενο βήμα»
«Θα ήταν αληθινά ευχάριστο αν μπορούσαμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χωρίς να περάσουμε στο επόμενο βήμα», είπε.
Ο κ. Τραμπ εκφράστηκε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, αφού υπέγραψε διάφορα εκτελεστικά διατάγματα.
Ανέφερε πως πρέπει κανείς να «ελπίζει» ότι το Ιράν θα «κλείσει συμφωνία» κι αν το κάνει δεν θα υπάρξει κλιμάκωση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο αρχιτέκτονας της πολιτικής της λεγόμενης «μέγιστης πίεσης» στο Ιράν κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του (2017-2021).
Απειλές
Στο πλαίσιο αυτό, απέσυρε το 2018 τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (επισήμως το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ή ΚΟΣΔ), που κλείστηκε τρία χρόνια νωρίτερα και προσέφερε στην Τεχεράνη άμβλυνση των κυρώσεων μ’ αντάλλαγμα περιορισμούς στις πυρηνικές φιλοδοξίες της.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει επανειλημμένα προεκλογικά πως το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Ελον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, συναντήθηκε με ιρανό αξιωματούχο μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για ν’ αναζητηθεί τρόπος ν’ αποκλιμακωθούν οι εντάσεις. Η Τεχεράνη διέψευσε πως υπήρξε τέτοια συνάντηση.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442