Τραμπ: Απειλεί με νέες κυρώσεις τη Ρωσία εάν δεν διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου
Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ζήτημα της συνέχισης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, δήλωσε ο Τραμπ, απειλώντας τη Ρωσία με νέες κυρώσεις εάν δεν διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως είναι «πιθανή» η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν η Μόσχα δεν διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Carlos Barria, επάνω, ο Πούτιν, αριστερά, με τον Τραμπ).
«Αυτό μοιάζει πιθανό» είπε ο Ρεπουμπλικάνος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, επαναλαμβάνοντας εξάλλου πως «ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει ποτέ» αν ήταν εκείνος πρόεδρος το 2022.
«Μιλάμε με τον Ζελένσκι», «Θα μιλήσουμε πολύ σύντομα με τον Πούτιν, και θα δούμε τι θα γίνει»
Ανέφερε ακόμη πως η Ουάσιγκτον θα «εξετάσει» το ζήτημα της συνέχισης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και άλλης στο Κίεβο, που ανήλθε σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.
«Μιλάμε με τον (ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι», σημείωσε. «Θα μιλήσουμε πολύ σύντομα με τον (ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν, και θα δούμε τι θα γίνει».
Εξάλλου ο πρόεδρος Τραμπ, που υποσχόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες, καταφέρθηκε ξανά εναντίον της ΕΕ, που θα έπρεπε κατ’ αυτόν «να πληρώνει πολλά περισσότερα απ’ όσα το τρέχον διάστημα» για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού, κατ’ αυτόν.
Σε «καταστροφή»
Προχθές Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος φάνηκε αποφασισμένος ν’ αυξήσει την πίεση, κρίνοντας πως η Ρωσία θα οδηγηθεί σε «καταστροφή» αν δεν διαπραγματευτεί και κλείσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ή ειρήνης με την Ουκρανία.
Αναφερόμενος στον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι έκρινε πως «θέλει συμφωνία», και επανέλαβε την εκτίμηση πως ο αριθμός των θυμάτων του πολέμου είναι πολύ υποτιμημένος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442