
«Όχι» στην αύξηση των αμυντικών δαπανών από τη Νέα Αριστερά
Κάθετα αντίθετη στην αύξηση των αμυντικών δαπανών η Νέα Αριστερά.
Στον ρυθμό του Ντόναλντ Τραμπ χορεύει ο πλανήτης λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του. Ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ καλοβλέπει και πιέζει προς την κατεύθυνση τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές (στο 5% του ΑΕΠ) με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει πως «έχει δίκιο».
«Ο πρωθυπουργός έσπευσε να υιοθετήσει το δόγμα Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών από το 2 στο 5% του ΑΕΠ. Ο κύριος Μητσοτάκης δίνει τα διαπιστευτήριά του στον νέο ακροδεξιό πλανητάρχη, φεσώνοντας τον ελληνικό λαό για δεκαετίες. Για να κάνει business με τους εξοπλισμούς και για να συμμετάσχει στα παιχνίδια, στα επικίνδυνα παιχνίδια των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας» σχολιάσει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.
«Ο κύριος Μητσοτάκης δίνει τα διαπιστευτήριά του στον νέο ακροδεξιό πλανητάρχη, φεσώνοντας τον ελληνικό λαό για δεκαετίες», σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά
«Η θέση της Νέας Αριστεράς να καταψηφίσει τους υπέρογκους αδιαφανείς εξοπλισμούς Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται», σημειώνει και καλεί όλα τα κόμματα της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης «να σταματήσουν να δίνουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό σε αυτό το τόσο σημαντικό, σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα».
Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να υιοθετήσει το δόγμα Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών από το 2 στο 5% του ΑΕΠ.
Ο κύριος Μητσοτάκης δίνει τα διαπιστευτήριά του στον νέο ακροδεξιό πλανητάρχη, φεσώνοντας τον ελληνικό λαό για δεκαετίες. Για να κάνει business με τους εξοπλισμούς και… pic.twitter.com/ped9UwARkC
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) January 22, 2025
Η προτροπή Ρούτε και το nein του Όλαφ Σολτς στον πρόεδρο των ΗΠΑ
Το σύνθημα για αύξηση των αμυντικών δαπανών είχε δώσει από νωρίς ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε. Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επενδύσουν «σημαντικά πάνω από το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα» λέει και ξαναλέει σε κάθε ευκαιρία.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς εξέφρασε την αντίθεσή του στην απαίτηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες των μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ.
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο




