Είναι συχνό το φαινόμενο εξαπάτησης των πολιτών μέσω μηνυμάτων που λαμβάνουν από επιτήδειους στα email τους, τα οποία μοιάζουν πολύ με αυτά που στέλνουν επίσημοι φορείς ή τράπεζες, οπότε ακόμα μια απάτη δεν θα έπρεπε να ξενίζει.
Για ακόμα μια φορά το μήνυμα αφορούσε επιστροφή φόρου και μάλιστα το μήνυμα συνοδεύεται και από το εθνόσημο!
Η νέα αυτή προσπάθεια εξαπάτησης μπορεί να συνδέεται με τις προσπάθειες phising σε λογαριασμούς του Facebook την εβδομάδα που πέρασε, καθώς πολλά άτομα που έχουν περισσότερα από ένα email πρόσεξαν πως το κακόβουλο μήνυμα με το επικίνδυνο λινκ, ήρθε στο email το οποίο έχουν δηλώσει στην εφαρμογή.
Στην περίπτωση που εξετάζεται το μήνυμα του αποστολέα παρέπεμπε σε μη υπαρκτή σελίδα. Η συμβουλή είναι πάντα να βλέπετε το email αποστολέα και αν ανταποκρίνεται επακριβώς στα επίσημα email που αποστέλλονται και να είστε καχύποπτοι με την κακή χρήση ελληνικών που παραπέμπει σε εφαρμογή μετάφρασης.
Το μήνυμα που περιείχε η απάτη με το ύποπτο λινκ
Το μήνυμα τιτλοφορούνταν «Έχετε νέες επιστροφές φόρων», που από μόνο του φαίνεται πως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από άλλη γλώσσα, καθώς στα ελληνικά χρησιμοποιούμε τον όρο «επιστροφή φόρου» στον ενικό αριθμό. Την ίδια ασύντακτη λογική μετάφρασης είχε και το υπόλοιπο μήνυμα, αν κάποιος ήταν προσεκτικός.
«Καλές σας γιορτές, πολίτες! (σ.σ. Ποιος λέει «Καλές Γιορτές» στις 18 Ιανουαρίου χωρίς να τον λένε Θανάση;) Αφού ελέγξαμε τις φορολογικές σας πληροφορίες, διαπιστώσαμε ότι μπορεί να δικαιούστε επιστροφή φόρου.
Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα πιστώνονται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει να επαληθεύσουμε τα στοιχεία που δώσατε. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης επιστροφής φόρου. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων σας, τα χρήματά σας θα πιστωθούν στο λογαριασμό σας εντός των επόμενων 24 ωρών. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας».
Το πιο πιθανό είναι εντός 24 ωρών τα χρήματά σας να είχαν κάνει φτερά και μάλιστα σε μη εργάσιμη ημέρα, όπου μόνο στο ebanking ή σε ΑΤΜ θα μπορούσε κανείς να προσέξει την αλλαγή στο ποσό και την κλοπή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας