Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις «παγώνουν» τους λογαριασμούς τους στο Χ
Στην Γερμανία, την έξοδό τους από το Χ ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, 60 πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα συνδικάτα Ver.di και GEW, αλλά και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) «παγώνουν» τους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα Χ, καθώς «η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται εκεί όλο και πιο δύσκολη», όπως ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά, στον απόηχο των παρεμβάσεων του Έλον Μασκ υπέρ του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», ενόψει των εκλογών της 23ης Φεβροαρίου στη χώρα.
«Πρόκειται για μια μόνιμη σκέψη που πρέπει να κάνουμε ξανά και ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά από την ζωντανή συζήτηση στην πλατφόρμα μεταξύ του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της, Έλον Μασκ, και της ηγέτιδας του ακροδεξιού AfD, Άλις Βάιντελ.
Το X και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλγόριθμους που δεν προωθούν «έναν ήρεμο, αντικειμενικό και ισορροπημένο διάλογο, αλλά μάλλον έναν που τείνει να είναι πολωτικός», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και προσέθεσε ότι, προς το παρόν, έχει ληφθεί η απόφαση να παραμείνει το γερμανικό υπουργείο Άμυνας στην πλατφόρμα, λόγω του γεγονότος ότι επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα ευρύ κοινό.
Ο Μασκ έχει γίνει όλο και πιο έντονα εκδηλωτικός στην υποστήριξή του προς ακροδεξιά και αντικαθεστωτικά κόμματα στην Ευρώπη ενόψει των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου στη Γερμανία, γεγονός που ώθησε γερμανικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων συνδικάτων και πανεπιστημίων, να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η στάση του Μασκ απέναντι στο AfD έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Βερολίνο
Σε μια ζωντανή ομιλία στο X την Πέμπτη, ο Μασκ επανέλαβε την προηγούμενη υποστήριξή του στο AfD, ένα αντιμεταναστευτικό και αντιισλαμικό κόμμα που χαρακτηρίζεται ακροδεξιό από τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Η στάση του Μασκ απέναντι στο AfD έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Βερολίνο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, αρνήθηκε ότι οι ανησυχίες για το X συνδέονται με την εμπλοκή του Μασκ στη γερμανική πολιτική, λέγοντας ότι εναπόκειται στις Βρυξέλλες να αποφασίσουν αν το X συμμορφώνεται με το νόμο ενόψει των εκλογών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, στο εξής θα χρησιμοποιούνται κυρίως οι πλατφόρμες WhatsApp, Instagram και You Tube, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου και της Bundeswehr.
Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης ότι δεν καταργεί τους λογαριασμούς του στην πλατφόρμα Χ, αλλά διατηρεί το δικαίωμα – σε εξαιρετικές περιπτώσεις – να τοποθετηθεί εκεί, ειδικά όταν αφορούν σε εκστρατείας παραπληροφόρησης.
Στην Γερμανία, την έξοδό τους από το Χ ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, 60 πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα συνδικάτα Ver.di και GEW, αλλά και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442