Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Γερμανία: Μπλόκο αντιφασιστών στο συνέδριο του ακροδεξιού AFD – Χιλιάδες διαδηλωτές

Γερμανία: Μπλόκο αντιφασιστών στο συνέδριο του ακροδεξιού AFD – Χιλιάδες διαδηλωτές

Υπό αυστηρή αστυνομική παρουσία το συνέδριο του AFD στη Γερμανία

Υπό αυστηρή αστυνομική περιφρούρηση και με χιλιάδες άτομα να διαδηλώνουν εναντίον της, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ρίζα της Σαξονίας το συνέδριό της, από το οποίο, αναμένεται να αναδειχθεί και επισήμως ως υποψήφια καγκελάριος η Αλίς Βάιντελ και να οριστικοποιηθεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην μικρή πόλη της Σαξονίας έφθαναν διαδηλωτές από όλη την Γερμανία, με στόχο να εμποδίσουν την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Σημειώνεται ήδη καθυστέρηση στην προγραμματισμένη έναρξη, καθώς οι 600 σύνεδροι δεν μπορούν να φθάσουν από το ξενοδοχείο τους στην WT Arena, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο.

Χιλιάδες διαδηλωτές

«Υπολογίζουμε ότι στην πόλη έχουν φθάσει ήδη περίπου 10.000 άτομα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς.

Η επισημοποίηση του χρίσματος της AfD στην κυρία Βάιντελ θα γίνει δια βοής και ανατάσεως της χειρός και όχι με μυστική ψηφοφορία, δεν αναμένονται λοιπόν ιδιαίτερα προβλήματα από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ οι σοβαρότερες τριβές, εκτιμάται ότι θα αφορούν το περιεχόμενο του προγράμματος και κυρίως τα θέματα της μετανάστευσης, των αμβλώσεων και της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Έχουν ήδη κατατεθεί εκατοντάδες τροπολογίες από τα μέλη.

Ο ορισμός της «μετανάστευσης», το περίφημο Dexit και η οικογενειακή πολιτική αποτελούν σημεία αιχμής για την ακροδεξιά στη Γερμανία.

Must in

Athletic: «Δεν ενδιαφέρεται για τον Τζίμα η Λίβερπουλ»

Ο Τζέιμς Πιρς, ρεπόρτερ της Λίβερπουλ στο Athletic αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας για τον Έλληνα άσο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο