«Δεν θα στηρίξει η Ελλάδα»
«Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα το 2025 θα υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου», δήλωσε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα
- Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την άγρια συμπλοκή νεαρών με τρεις τραυματίες στη Μεταμόρφωση
- Ζωντανοί και σπάνιοι θησαυροί βρέθηκαν σε απόκοσμο δάσος
- Οι όμηροι ως όπλο πολέμου – Τι μας λέει η ιστορία για την ανθρώπινη φύση
- Επέστρεψαν στο Ισραήλ οι τέσσερις πρώην όμηροι - Εμπλοκή με τη μετακίνηση των Παλαιστίνιων στη βόρεια Γάζα
Σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα του Κοσσυφοπεδίου, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα, Νίκολα Νεντέλκοβιτς, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου κατά τη διάρκεια του 2025.
Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Ο Νεντέλκοβιτς ανέφερε στο Kosovo Online ότι η Ελλάδα θεωρεί εξαιρετικά προβληματική την παραχώρηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στο Κόσοβο για ένταξη στην ΕΕ, καθώς η Αθήνα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Βελιγράδι.
Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα και η Πρίστινα έχουν αναβαθμίσει τις σχέσεις τους σε οικονομικό επίπεδο και υπάρχουν προσπάθειες για πολιτική προσέγγιση, αυτό, σύμφωνα με τον Νεντέλκοβιτς, δεν αλλάζει τη θέση της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα, όπως βλέπω, θα διατηρήσει την ίδια στάση κατά τη διάρκεια του 2025 και πιστεύω ότι θα παραμείνει πολύ φιλική προς τη Σερβία», δήλωσε.
Οι σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας, πρόσθεσε, βασίζονται όχι μόνο στη μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο λαών, αλλά και στις πολιτικές σχέσεις σε υψηλότατο επίπεδο μεταξύ του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η μάχη συνεχίζεται»
«Επιπλέον, το Κυπριακό ζήτημα, το οποίο εξακολουθεί να απασχολεί τον ελληνικό λαό, καθώς και η θέση της Εκκλησίας σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου και των Μετοχίων, δεν επιτρέπουν στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, ο οποίος βρίσκεται υπό συνεχή πίεση της κοινής γνώμης, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε βήματα που θα υποδήλωναν υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και των Μετοχίων ή στήριξη σε αυτό το θέμα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Νεντέλκοβιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιστορία έχει δείξει ότι οι δύο λαοί είναι φιλικοί, οι πολιτικές σχέσεις είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι Εκκλησίες συνεργάζονται στενά.
«Έτσι, δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2025 θα υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο το Κόσοβο και τα Μετόχια», σημείωσε.
Όσον αφορά τις φιλοδοξίες της Πρίστινα για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Νεντέλκοβιτς ανέφερε ότι η μάχη συνεχίζεται και απομένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις