Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην Καλαμάτα.
Επίκεντρο των εορτασμών ο ενοριακός ναός της Αναλήψεως στην παραλία της πόλης, όπου χοροστάτησε στη θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος.
Λίγη ώρα αργότερα, τελέστηκε η λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού και ακολούθως ξεκίνησε η πομπή για το λιμάνι της Καλαμάτας όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τίμιου Σταύρου και ο Αγιασμός των Υδάτων.
Σαράντα άτομα κάθε ηλικίας βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τελικά τον Τίμιο Σταυρό έπιασε – για 4η μάλιστα φορά- και 2η συνεχόμενη ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων