
Οι Μπουλς θα αποσύρουν τη φανέλα του Ντέρικ Ρόουζ
Μεγάλη τιμή για τον Ντέρικ Ρόουζ, με τους Σικάγο Μπουλς να ανακοινώνουν πως θα αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο 1, την επόμενη σεζόν.
Οι Σικάγο Μπουλς ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα αποσύρουν τη φανέλα με το Νο. 1 του Ντέρικ Ρόουζ, ανεβάζοντάς την στην οροφή του United Center την επόμενη σεζόν.
Ο Ρόουζ, ο οποίος κατάγεται από το Σικάγο, αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν με τους Μπουλς, έγινε ο νεότερος MVP στην ιστορία του NBA και πλέον τιμάται ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της ομάδας.
Ο Ρόουζ ήταν η πρώτη επιλογή στο ντραφτ του NBA το 2008, κέρδισε τον τίτλο του Ρούκι της Χρονιάς την περίοδο 2008-09 και έλαβε τη διάκριση του MVP το 2011.
Την Πέμπτη, δήλωσε στο ESPN ότι θα ήθελε να δει τη φανέλα του να κρέμεται στην οροφή του United Center κάποια μέρα.
Τι είπε ο Ντέρικ Ρόουζ
«Θα μου άρεσε αυτό», είπε ο Ρόουζ στο ESPN σε συνέντευξη στο Σικάγο. «Αυτό θα ήταν το καλύτερο για εμένα αν το έκαναν».
Κανένας παίκτης των Bulls δεν έχει φορέσει το εμβληματικό Νο. 1 του Ρόουζ σε αγώνα από τότε που αυτός μεταγράφηκε στους Νιου Γιόρκ Νικς το 2016. Η ομάδα έδωσε τον αριθμό στους Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς και Άντονι Μόροου, αλλά και οι δύο άλλαξαν αριθμό μετά από αντιδράσεις των φιλάθλων.
Ο Ρόουζ ολοκλήρωσε την καριέρα του με 12.573 πόντους και 3.770 ασίστ σε 723 αγώνες κατά τη διάρκεια 15 σεζόν. Εκτός από τη θητεία του στους Μπουλς, αγωνίστηκε επίσης στους Νικς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μέμφις Γκρίζλις.
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
- Ακόμη περισσότερα στρατεύματα θα χρειαστούν οι ΗΠΑ για τον έλεγχο του Ορμούζ – Μεγάλο το ρίσκο για τον Τραμπ
- Προσωρινή διακοπή των φορτώσεων πετρελαίου από το Ιράκ, αφού drone χτύπησε δεξαμενόπλοιο στη Βασόρα
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αφήγημα των βουλευτών – «αθώων περιστερών» κατέρρευσε σήμερα με κρότο

