Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν αποτέλεσε μαζί με τον Κέντρικ Ναν το «φονικό» δίδυμο του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Βίρτους. Ο Τούρκος σέντερ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τους πράσινους, κάνοντας μάλιστα και έξι προσωπικά ρεκόρ στη Euroleague.
Πέτυχε τους περισσότερους πόντους του (27), βάζοντας ταυτόχρονα τα περισσότερα δίποντα (13/16) και έχοντας μαζέψει τα περισσότερα ριμπάουντ (7) από κάθε άλλο προηγούμενο παιχνίδι του. Είχε ακόμα τα περισσότερά του κοψίματα (3), αλλά και τον περισσότερο δικό του χρόνο σε ένα ματς (27′).
Μάλιστα, όλα αυτά τον οδήγησαν στην ανώτατη αξιολόγηση των 34 βαθμών, που τον ανέδειξαν και πολυτιμότερο παίκτη (MVP) της αναμέτρησης, κερδίζοντας για ένα βαθμό τον Κέντρικ Ναν (33). Τα προηγούμενα ρεκόρ του Γιούρτσεβεν είχαν επιτευχθεί στις 22 Νοεμβρίου στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, όπου είχε αντίστοιχα 16 πόντους, 7 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 20 βαθμούς στην αξιολόγηση.
Μετά το τέλος του ματς τόνισε πως αισθάνεται καλά στην ομάδα και πως λείπουν από τους πράσινους ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Ματίας Λεσόρ τους οποίους ευχήθηκε να έχουν γρήγορα κοντά τους οι πράσινοι.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούρτσεβεν:
«Νιώθω καλά που κερδίσαμε και είχα μεγάλο ρόλο. Τα πρόσεξα όλα στην προπόνηση και ξεκινήσαμε όπως έπρεπε το ματς. Είμαστε πολύ καλοί συμπαίκτες, μοιράζουμε την μπάλα, εμπιστευόμαστε τον άλλον να σουτάρει. Ό,τι και να κάνει η αντίπαλη άμυνα, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Μας λείπουν ο Λεσόρ και ο Γκριγκόνις. Θα μας λείπουν σε κάθε ματς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος, που ήταν εξαιρετικός κόντρα στην ιταλική ομάδα και βοήθησε τα μέγιστα το σύνολο του Εργκίν Αταμάν να πετύχει την 12η νίκη του στη φετινή διοργάνωση.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.
Ο Άλεξ Τεϊσέιρα διέλυσε την άμυνα του Παναιτωλικού με δύο γκολ και μία ασίστ και ο Πανσερραϊκός που έφτασε τους 7 βαθμούς στα play-out πήρε ένα διπλό-χρυσάφι (2-3) που τον έβγαλε μετά από πολύ καιρό από τη ζώνη του υποβιβασμού.
LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 33η αγωνιστική της Premier League.