Καμία αύξηση στα τέλη ταφής υποστηρίζει ο ΕΣΔΝΑ
Την αντίδραση τoυ ΕΔΣΝΑ προκάλεσε η επιστολή του δημάρχου Αθηναίων σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ σχετικά με το τέλος ταφής απορριμμάτων.
Η επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα προς την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ προκάλεσε την αντίδραση του ΕΔΣΝΑ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιστολή του Δημάρχου περιλαμβάνει αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα σχετικά με τα τέλη ταφής και τις εισφορές που σχετίζονται με τον ΕΔΣΝΑ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν υπήρξε αύξηση στα τέλη ταφής με πρωτοβουλία του ΕΔΣΝΑ. Το κόστος αυτό καθορίζεται από τον Ν. 4819/2021, ο οποίος προβλέπει την επιβολή τέλους ταφής από την 1η Ιανουαρίου 2022, με σταδιακή αύξηση έως το 2027. Τα έσοδα από το τέλος αυτό δεν καταλήγουν στον ΕΔΣΝΑ ή την Περιφέρεια, αλλά στον Ε.Ο.ΑΝ., με τον ΕΔΣΝΑ να λειτουργεί αποκλειστικά ως ενδιάμεσος φορέας, σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις.
Η ανακοίνωση τονίζει ότι «είναι εξίσου σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική απαιτεί απόφαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί. Επομένως, η αναφορά σε “στραγγαλισμό” των ΟΤΑ μέσω αύξησης των τελών από τον ΕΔΣΝΑ δεν ευσταθεί».
Απαιτείται ολιστικός σχεδιασμός
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζεται ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων απαιτεί ολιστική προσπάθεια και οργανωμένο σχεδιασμό. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως αναφέρεται, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω βιώσιμων λύσεων.
Ένα σχέδιο που η Περιφερειακή Αρχή, μαζί με τον ΕΔΣΝΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία προετοιμάζει και σύντομα θα παρουσιαστεί, δίνοντας οριστικό τέλος σε σκοπιμότητες, καθυστερήσεις, δικαιολογίες και παθογένειες δεκαετιών που δεν επιτρέπουν την οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Μητροπολιτική Αττική, καταλήγει υποστηρίζοντας η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442