Εικόνες Σοκ από τις κατεστραμμένες δημόσιες τουαλέτες στη Θεσσαλονίκη
Σκληρή ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το βανδαλισμό των τουαλετών στον Κήπο των Εποχών στη νέα Παραλία.
Η δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης ανέλαβε να αποκαταστήσει τη λειτουργία των δημόσιων τουαλετών, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που υποβάθμιζε την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα της πόλης. Μέσα σε λίγους μήνες, δέκα δημόσιοι χώροι υγιεινής επαναλειτούργησαν, καλύπτοντας ανάγκες στο κέντρο και την Άνω Πόλη.
Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό, βρέθηκε αντιμέτωπο με τη βαρβαρότητα. Άγνωστοι βανδάλισαν τις τουαλέτες στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο εσωτερικό τους. Η ολική καταστροφή οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του χώρου, προκαλώντας οργή και απογοήτευση. Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς παρόμοιες ενέργειες έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.
Μηνυτήρια Αναφορά και Μηδενική Ανοχή
Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας αντέδρασε άμεσα, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων. Η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει πως τα περιθώρια ανοχής σε τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ανύπαρκτα. Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του Δήμου:
«Η καταστροφή της δημοτικής περιουσίας είναι πράξη που προσβάλλει όλους μας. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Η ασυλία τελείωσε».

Η αποκατάσταση των δημόσιων τουαλετών είχε στόχο να ενισχύσει τον καθημερινό πολιτισμό της πόλης και να βελτιώσει την εικόνα της Θεσσαλονίκης ως προορισμού. Οι βανδαλισμοί, όμως, επισημαίνουν μια βαθύτερη πρόκληση: την ανάγκη για καλλιέργεια της αίσθησης κοινής ευθύνης στους πολίτες.
Η απόδοση των δημόσιων χώρων στους πολίτες, όπως και η προστασία τους, αποτελεί άλλωστε ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινότητα.
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442